Архів
Вівторок,
28 січня 2020 року

№ 6 (19754)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  Версія для друку          На головну
  • Спорт

Мета — олімпійські ліцензії

Микола МОТОРНИЙ.

Бокс. Збірна України з боксу стала найкращою командою 71-го міжнародного турніру з боксу класу А «Странджа-2020», що завершився в Болгарії. Фінальні поєдинки принесли команді України чотири золоті, одну срібну та п’ять бронзових медалей.

Найкращим боксером турніру визнано полтавця Олександра Хижняка, який переміг у ваговій категорії до 75 кг представника Білорусі Вадима Панкова. Ще три «золота» нашій команді принесли Ярослав Харциз (до 63 кг), Юлія Циплакова (до 57) та Цотне Рогава (понад 91 кг). «Срібло» — у Степана Грекула (до 81 кг).

Крім того, українці здобули п’ять бронзових нагород— Анастасія Чорноколенко (до 75 кг), Микола Буценко (до 57), Євген Барабанов (до 69 кг), Сергій Горський (до 91 кг) і Роберт Мартон (до 91 кг).

Турнір «Странджа-2020» став для боксерів своєрідною генеральною репетицією перед кваліфікаційними стартами Олімпіади-2020. Варто відзначити, що участь у цьогорічному розіграші змагань взяло понад 300 боксерів із 30 країн світу.

Підсумкові результати турніру показали, що наша команда має чудовий потенціал перед стартом кваліфікаційних стартів на Олімпіаду-2020. Про це сказав президент Федерації боксу України Володимир Продивус: «Результат турніру «Странджа» — це узагальнений показник реального стану справ в українському боксі. Статус найкращої команди Європи ми підтвердили 2019-го на Європейських іграх. Головна мета для нас на сьогодні — здобуття ліцензій на Олімпійські ігри, і ми поступово та впевнено до неї йдемо. Подяка тренерському складу нашої збірної, особистим тренерам і боксерам за вашу віддану роботу».

Плавання. Збірна України з плавання успішно виступила на міжнародному турнірі Euro Meet 2020 в Люксембурзі. В активі наших плавців п’ять медалей, три з яких — золоті. Перемогу здобули Дарина Зевіна (100 м на спині), Михайло Романчук (на фото) (1500 м вільним стилем із рекордом змагань) та Андрій Говоров (50 м батерфляєм).

На дистанції 50 м батерфляєм «срібло» з юніорським рекордом світу завоював 17-річний Владислав Бухов (23.14). «Бронза» на дистанції 200 м батерфляєм — в Ігоря Трояновського. Таким чином, на дистанції 50 м батерфляєм українці тримають і дорослий (Говоров), і юніорський (Бухов) світові рекорди. Щоправда, ця дистанція не є олімпійською.

Футбол. Збірна України розпочне підготовку до Євро-2020 відразу після завершення чемпіонату України. Очікується, що підопічні Андрія Шевченка зберуться для тренування 17-18 травня в Харкові. До Харкова прибудуть футболісти після завершення сезону з тих чемпіонатів, які фінішують 16 травня, передовсім із чемпіонату України. За тиждень до них приєднаються футболісти з тих першостей, які завершують виступ 24 травня, а також, можливо, футболісти українських клубів, які візьмуть участь у плей-оф УПЛ за право виступити в Лізі Європи (матчі відбудуться 20 і 24 травня).

26 травня збірна України планує товариський матч із Кіпром. Раніше повідомлялося, що в березні українські футболісти проведуть виїзні спаринги проти Франції (27 березня) і Польщі (31 березня). Безпосередньо перед Євро-2020 збірну України чекають ще два контрольні матчі — 2 і 7 червня.

Матчі Євро-2020 триватимуть з 12 червня по 12 липня. Збірна України потрапила до групи «С» фінальної частини XVI чемпіонату Європи з футболу. Суперниками України стали Голландія, Австрія і переможець Шляху «D» плей-оф Ліги націй УЄФА (Грузія, Білорусь, Македонія, Косово). Перший матч Україна зіграє 14 червня в Амстердамі з Голландією.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Порахували...
Читати
Заражень немає
Читати
Аерорух відроджується
Читати
Загрожує холод
Читати
Борють-борють, та ніяк не поборють
Читати
Забезпечена старість не «світить»
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове