Архів
Вівторок,
28 січня 2020 року

№ 6 (19754)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  Версія для друку          На головну
  • Долі людські

«Їжте яблука і любіть людей...»

Віктор ЗЕЛЕНЮК.

Вінницька область.

100 років тому, на Другий Святвечір, у селі Щучинці на Вінниччині народився Степан Васильович П’ятак.

— ТАТО і мама Ганна прожили в парі 56 років, дали життя мені і моїй сестрі Валі, — розповідає син ювіляра Віктор, який 10 років тому повернувся в село, щоб його доглядати. — Наш батько — шанована в Щучинцях людина. Від дзвінка до дзвінка пройшов фронтами Другої світової війни, а з 1946-го і до глибокої старості трудився у місцевому колгоспі. Був бригадиром тракторної, рільничої бригад, лісником, кочегаром на птахофабриці, тримав велике підсобне господарство, та коли став нездужати, довелося мені взяти ці турботи на себе…

Степан П’ятак провадив звичний сільський спосіб життя — замолоду інколи курив, випивав чарчину, але спиртним не зловживав. А секретом свого довголіття вважає щоденне вживання хоча б одного свіжого яблука та щиру любов до людей…

— Ця звичка залишилася у батька і до сьогодні, — продовжує Віктор. — Його раціон не обходиться без чистих, позбавлених хімікатів яблук з власного саду. А щодо людських стосунків, то доброти і простоти у нього не відбереш — таким уже вродився.

Попри поважний вік 100-літній ювіляр захоплено цікавиться життям у селі та новинами в світі. Йому терпляче і дохідливо їх переповідає син Віктор, а коли навідуються внуки і правнуки, то Степан Васильович оживає просто на очах і повертається думками в далеку свою молодість.

У день народження з вітальними словами і подарунками до іменинника завітали керівники Жмеринської міськради ОТГ, Жуківецького старостинського округу, депутати обласної та міської рад, представники районної ради організації ветеранів України, родичі та сусіди.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Порахували...
Читати
Заражень немає
Читати
Аерорух відроджується
Читати
Загрожує холод
Читати
Борють-борють, та ніяк не поборють
Читати
Забезпечена старість не «світить»
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове