Архів
Вівторок,
28 січня 2020 року

№ 6 (19754)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  Версія для друку          На головну

Команда ЗЕ: профнепридатність

Михайло ГУБАШ.

У ДЕНЬ Соборності України, 22 січня, виник черговий дипломатичний скандал, пов’язаний із виступом Президента Володимира Зеленського з нагоди свята. Ні, сам Глава держави нічого недолугого не сказав. Підставили його (а разом із ним і всю країну) працівники Офісу президента. Вони неправильно переклали частину привітання свого шефа, де йшлося про події 100-літньої давнини. Замість «Румунія зайняла Північну Буковину» в англійському перекладі на офіційному сайті вийшло «окупувала Північну Буковину».

Звісно, в Румунії обурилися й звинуватили Зеленського в ревізіонізмі й переписуванні історії. Рятувати ситуацію й вибачатися довелося послу України в Румунії: «Я щиро жалкую через цю неприємну ситуацію, але вона, в кінцевому підсумку, є результатом неправильного перекладу і необґрунтованого тлумачення». Після цього в Офісі президента схаменулися і виправили переклад.

Якби цей інцидент був єдиний, про нього, ймовірно, ніхто б і не згадував. Проте подібні ляпи як із боку ОП, так і інших представників команди «нових облич» допускаються періодично і, на жаль, систематично. Одна тільки пресслужба Зеленського чого варта: то переплутають Литву з Латвією, то назвуть столицею Канади Торонто замість Оттави… І все це на офіційному сайті Президента України! Що це, як не повна некомпетентність і профнепридатність?

Утім, чому дивуватись? Хіба може бути інакше в команді, де міністр освіти не має навіть ступеня магістра, а тільки бакалавра (перший рівень вищої освіти)? Де міністр економіки, хай і жартома, але визнає себе дебілом? І вже не жартома зізнається, що книг не читає, і закликає інших також їх не читати. Де Прем’єр-міністр чесно визнає, що не тямить у економіці, де… І т.д., і т.п.

Свого часу автор цих рядків на сторінках «СВ» неодноразово критикував кадрову політику тодішнього президента Петра Порошенка, який допускав до високих посад не завжди компетентних і високоморальних осіб. Але хіба можна було уявити, що на зміну їм прийдуть такого штибу невігласи і недоучки? Та ще й не соромитимуться цього?

Інколи кажуть: «Цар добрий, то бояри погані». Але ж правильно й те, що короля робить свита. Саме той випадок, коли за Державу таки прикро...

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Порахували...
Читати
Заражень немає
Читати
Аерорух відроджується
Читати
Загрожує холод
Читати
Борють-борють, та ніяк не поборють
Читати
Забезпечена старість не «світить»
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове