Архів
Вівторок,
28 січня 2020 року

№ 6 (19754)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  Версія для друку          На головну
  • Прем’єра рубрики: Національний лікнеп професора Масляка

Лише абсолютні факти

Петро МАСЛЯК.

ОГОЛОСІТЬ самі себе «богообраними», і одразу у світі знайдуться мільйони людей з нестійкою психікою, які почнуть в це вірити і це повторювати. Мабуть, час уже і нам, українцям, оголосити себе Богообраними і почати відповідним чином діяти. І не на основі якихось там нездарних міфів і побрехеньок, а на підставі неспростовних фактів. Наприклад, українська нація дала світові Пісню, Хліб і Крила. А цей світ, та й ми самі про це не знаємо. Абсолютні факти, і більше, бачиться, нічого.

Жодна нація світу, та й усіх разом не мають понад 200 тис. (установлений факт) народних пісень. При цьому вони ще і є наймелодійнішими у світі. Теж незаперечний факт. Це вам не «калінка-малінка» якась. В основі європейської мелодики лежить саме українська народна пісня. Або ось ще один факт. Беремо карту ґрунтів світу і на неї накладаємо карту поширення українців і української діаспори. І маємо диво. Поширення у світі чорноземних ґрунтів і українців повністю збігаються. Скрізь, де є хоча б гектар чорноземів, живуть українці (Україна, Молдова, Московія, Казахстан, Киргизія, США, Канада, Бразилія, Аргентина). Просто незаперечний факт. Наших співвітчизників уряди багатьох країн просто перевозили з України в ХІХ-ХХ ст. ст. і заселяли ними чорноземи. Нині вивезеною з України ще трипільською пшеницею, якій 8 тис. років, годується вся планета.

Крила. Наша нація зробила для освоєння Космосу більше, ніж усі нації, разом узяті. Засядько, Кибальчич, Ціолковський-Наливайко, Кондратюк, Корольов, Глушко, Челомей, Янгель, Лозино-Лозинський, Яримович тощо. Перший у світі супутник, першого у світі собаку, першу людину запустили у Космос два геніальних етнічних українці: Сергій Павлович Корольов і Валентин Петрович Глушко. Американці літали на Місяць за нашим Кондратюком. Тому й поставили йому пам’ятник на мисі Канаверал. Просто факт. Нарешті, нам уже 8 тис. років і нашими прямими пращурами є трипільці.

Тому в мене конкретна пропозиція. Давайте й ми оголосимо себе Богообраними, на яких Богом покладено Місію. Навіщо це нам? Про те, що ми Богообрані, світ ще не знає. А головне, про це не знаємо і ми...

Ну добре, такий собі народний депутат, не знаю якого народу, як Рабиновіч, сказав, що все це «брєд». Ну тоді нехай неспростовно доведе, що Корольов і Глушко є не етнічними українцями, а, наприклад, євреями, московитами, німцями, французами чи чукчами. І я більше про це писати не буду. Але ж те, що вони українці й першопроходці в освоєнні космічного простору, це просто доконаний факт. А все решта брехня та інсинуації. Бо факти надзвичайно вперта річ. Подобається це комусь чи ні.

А то ж декому страшно стає. А раптом українці скинуть полуду з очей і почнуть справді вважати себе Богообраними. Бо ж ми однозначно набагато старші за самопроголошених «богообраних». У нас «Томос» є від самих трипільців. І ні в Ізраїлі, ні в Московії археологи не знайшли жодного трипільського поселення. А у нас їх тисячі...

Довідка «СВ». Петро Олексійович Масляк — педагог, учений, громадський діяч, публіцист, письменник. Професор кафедри географії України Київського національного університету імені Тараса Шевченка, доктор географічних наук. Відмінник освіти, заслужений працівник освіти України, академік Академії наук вищої освіти України.

Народився 27 травня 1948 року в м. Миргороді Полтавської області. Походить з козацького роду, що проживав у селі Устивиця Великобагачанського району Полтавщини. У 1971 році закінчив географічний факультет Київського університету імені Тараса Шевченка. Працював учителем географії в середній школі. З 1977 року — в Академії наук України. З 1984-го доцент кафедри економічної і соціальної географії в Київському університеті імені Тараса Шевченка. З 1994 року — професор кафедри географії України, завідувач відділу геополітики та геостратегії Науково-дослідного інституту українознавства Міністерства освіти і науки України. Автор романів, навчальних посібників та підручників.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Порахували...
Читати
Заражень немає
Читати
Аерорух відроджується
Читати
Загрожує холод
Читати
Борють-борють, та ніяк не поборють
Читати
Забезпечена старість не «світить»
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове