Архів
Вівторок,
21 січня 2020 року

№ 4 (19752)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Вербиченька
  Версія для друку          На головну
  • Світ захоплень

Приємне з корисним

Василь ГОРВАТ.

Закарпатська область.

Любителів зимового купання у місті Хуст, що на Закарпатті, завжди було чимало. А нещодавно вони створили «Клуб моржів», який об’єднав тих, для кого купання взимку — спосіб організації свого життя, зміцнення здоров’я, гартування волі.

ОДИН із засновників «Клубу моржів» Роман Роман сердиться на зиму. На календарі січень, а за вікном — майже 10 градусів тепла, у лісі можна знайти гриби, де-не-де цвітуть дерева… Ні справжніх морозів, ні рясних снігопадів не було. А чим нижче температура води й повітря, стверджує Роман, тим більше задоволення від зимового купання. Відчуття — не описати!

За його словами, стати моржем може кожний у будь-якому віці. Сам він з юних років купався у Тисі від ранньої весни до пізньої осені, але взимку пірнати не наважувався. Поки не домовився зробити це разом із товаришем. Відтоді вони ходять на річку, шоб зануритися, майже щодня за будь-якої погоди. І це при тому, що Роман Роман — людина зайнята. Він приватний виконавець, депутат міськради, громадський активіст. А тепер ще й один із координаторів «Клубу моржів».

«У нас свій розпорядок, — розповідає він. — О пів на сьому ранку виходимо на стадіон або до міського парку на пробіжку, о 7:15 ми вже на річці. Після купання — гарячий чай і сніданок. Повірте, дістаємо такий позитивний заряд на цілий день, що по-іншому його початок уже не уявляємо».

До речі, 10 років тому Роман умовив свою 62-річну маму зайти у зимову річку, і моржування таки допомогло їй зміцнити здоров’я! Зараз із ним на Водо-хреще купаються дружина та сини. Найстарший час від часу ходить взимку на річку і в інші дні.

«Клуб моржів» давно вже переріс своє першочергове призначення. Його члени також стежать за станом річки, опікуються прибиранням її берегів, готують звернення до органів влади з приводу природоохоронних заходів та контролю за їхнім виконанням, ведуть пропаганду здорового способу життя. Також долучаються до організації спортивних заходів. І, звісно ж, до святкування Водохреща. Чимало людей наважуються зануритися вперше, тож поради досвідчених «моржів» їм стануть у пригоді.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Багатіє думкою?..
Читати
«Прогрес» — навіч
Читати
Їдуть у Страсбург
Читати
Щоб не крали, мовляв
Читати
Стала тенденція
Читати
Готуються до оновлення
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове