Архів
Вівторок,
21 січня 2020 року

№ 4 (19752)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Вербиченька
  Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Хто платить, той і замовляє

Михайло ВЕДМІДЬ.

СИТУАЦІЯ в зоні проведення Операції об’єднаних сил залишається незмінною: бойовики не припиняють обстрілювати позиції українських військ як зі стрілецької зброї, так і з важкого озброєння, забороненого мінськими домовленостями. Минулого тижня внаслідок вогневої активності противника загинули чотири військовослужбовці ЗСУ, ще 12 дістали поранення.

Тим часом на переговорах у Мінську, які відбулися 16 січня, представники України та Росії обговорювали дев’ять можливих ділянок для розведення військ на Донбасі, але погодити змогли лише одну. Українська сторона пропонує розвести сили в районі залізничного мосту у Станиці Луганській, неподалік Авдіївки, Новоселівки Другої та в районі пункту пропуску «Гнутове». Зі свого боку Росія наполягає на розведенні в районі населених пунктів Щастя, Веселогорівка, Розсадки, Широкине та КПВВ «Гнутове».

За інформацією джерела у Тристоронній контактній групі, сторонам остаточно вдалося домовитися лише про розведення сил біля пункту пропуску «Гнутове». Наступна зустріч має відбутися 29 січня.

Служба безпеки України задокументувала механізм прихованого фінансування урядовими і неурядовими структурами РФ фейкових органів влади на тимчасово окупованій території Донбасу. Для цього Москва на власній території і в ОРДЛО створила спеціальні фінансові установи, через які проводять кошти.

За даними української спецслужби, щорічний обсяг фінансування РФ псевдодержавного утворення в Луганській області перевищує 30 мільярдів російських рублів. Ця сума становить понад дві третини загальних потреб «бюджету» «ЛНР».

Українські правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 3-ю ст. 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених задля повалення конституційного ладу або захоплення державної влади).

Ключову роль у незаконному фінансуванні відіграють так звані міністр фінансів та директор держбанку ЛНР. Вони підтримують постійні контакти з кураторами від урядових структур РФ, систематично виїжджають до Москви для погодження питань виділення «асигнувань» на функціонування псевдореспубліки. Обом оголошено про підозру. Найближчим часом обвинувальні акти стосовно правопорушників будуть скеровані до суду для заочного засудження.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Багатіє думкою?..
Читати
«Прогрес» — навіч
Читати
Їдуть у Страсбург
Читати
Щоб не крали, мовляв
Читати
Стала тенденція
Читати
Готуються до оновлення
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове