Архів
Вівторок,
21 січня 2020 року

№ 4 (19752)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Вербиченька
  Версія для друку          На головну

Дослівно

Олексій Панич, філософ, громадський діяч.

Дуже цікаве, місцями навіть «знакове» інтерв’ю дав Президент Зеленський ізраїльському виданню «The Times of Israel».

Зокрема, у ньому він анонсував початок будівництва у 2020 році меморіалу Голокосту у Бабиному Яру. Причому мова НЕ про «музей Бабиного Яру», а саме про «меморіал Голокосту», який зі всіх тутешніх жертв виокремлює саме євреїв. Ізраїльський кореспондент окремо нагадав Зеленському (!!!), що це «дуже чутливе питання», і перепитав: йдеться про зосередження саме на єврейських жертвах Бабиного Яру? Чи про всіх жертв Бабиного Яру? Чи про українські жертви у Другій світовій війні? На що отримав відповідь: «Насамперед єврейські жертви. А щодо українців — у меморіалі буде місце для тих українців, яких Яд Вашем визнав «неєвреями-праведниками».

А як щодо загиблих оунівців? Ромів? А пацієнтів Павлівської лікарні? Неважко передбачити, що у разі реалізації в описаному вигляді цей меморіал стане ще одним дуже болючим яблуком розбрату в українському суспільстві — на радість передусім Кремлю.

Водночас у вищезгаданому інтерв’ю Президент нагадав, що «в Україні найнижчий рівень антисемітизму в Європі». Але це не виправдовує ставлення до минулого, коли серед жертв Бабиного Яру «насамперед ми увічнюємо пам’ять євреїв, а потім вже всіх решту». Сумно казати, але від такого провокаційного кроку антисемітизму в Україні точно не поменшає.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Багатіє думкою?..
Читати
«Прогрес» — навіч
Читати
Їдуть у Страсбург
Читати
Щоб не крали, мовляв
Читати
Стала тенденція
Читати
Готуються до оновлення
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове