Архів
П’ятниця,
17 січня 2020 року

№ 3 (19751)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • З літопису наших днів

Знімали люди кіно

Микола ЯСЕНЬ.

м. Дніпро.

ТЕ, ЩО сталося на очах сотень дорослих і підлітків та дітей в самісінькому центрі Дніпра, на його центральній площі поруч з гамірною ковзанкою і фактично під головною ялинкою міста, не може не шокувати.

Того дня чимало людей прийшло сюди розважитися та зустріти «старий» Новий рік. Вони активно отоварювалися у всіляких ятках із вуличною їжею, а осторонь на звідкись притягнутому ослінчику сиділо двоє безхатченків, які «причащалися» підозрілим напоєм невідомого походження. На геть сп’янілих жебраків уваги ніхто не звертав, зокрема, й право-охоронці, які мали забезпечувати спокій і безпеку громадян.

Так тривало, доки один із безхатченків не вирішив запалити сірника: чи то вогнище хотів розвести, чи закурити. І тут на очах отетерілої публіки він раптом спалахнув увесь — з голови до ніг — полум’ям. За лічені хвилини чоловік повністю обгорів. І ніхто зі свідків трагедії на переповненому майдані не намагався хоч чимось допомогти бідоласі. А от охочих зафільмувати трагедію на свої мобільні телефони знайшлося більше, ніж треба. І уже в ніч проти 14 січня ці «кліпи» були виставлені в Інтернеті! Одвічне питання: куди йдемо?..

Зрозуміло, що «швидку допомогу» все ж викликали. Як згодом повідомили медики, потерпілий отримав 90% опіків тіла, і дорогою до лікарні помер. Правоохоронці відкрили два кримінальні провадження. Перше за фактом смерті потерпілого, особу якого досі встановити не вдалося, за ч. 1-ю ст.115-ї Кримінального кодексу України — нещасний випадок. А за ч.3-ю ст.136-ї ККУ начебто хочуть притягти до відповідальності тих свідків, котрі, замість того щоб мерщій надавати бідоласі допомогу, гасити й рятувати його, поки не пізно, заходилися натомість знімати «кінострічку». А бездіяльність у подібних випадках тягне до п’яти років позбавлення волі. Щоправда, навряд чи реально висунути обвинувачення усім присутнім і перехожим того вечора на площі містянам. Адже, по суті, усі вони ухилилися від втручання і лише з цікавістю, даруйте, дивилися на жахіття. Хіба що вдасться відстежити когось із тих, хто виклав відео у соціальну мережу. Але малоймовірно, що хтось отримає за це реальне покарання.

Коли ця публікація була готова до друку, речниця обласного управління поліції Ганна Старчевська повідомила, що навздогін почато і третє кримінальне провадження — за фактом навмисного вбивства. Виявляється, ознайомившись із відеозаписами з камер спостереження, правоохоронці з’ясували, що загиблого чи то навмисне, чи то випадково підпалив товариш, із яким він пиячив. 28-літнього підозрюваного нині затримали, але він хоч і встиг прочуняти, однак запевняє, що нічого не пам’ятає...

Отак у Дніпрі зустріли Новий рік за старим стилем.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Скандал чи атака на «слуг народу»?
Читати
Приватизація заборонена
Читати
На службу — у 18
Читати
«Єврейський погром», якого не було
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове