Архів
П’ятниця,
17 січня 2020 року

№ 3 (19751)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • Повертаючись до надрукованого

Iще раз про пенсії

Олена КОЩЕНКО.

14 СІЧНЯ у газеті було опубліковано статтю «2020-й: що принесе нам новий рік?». У ній ішлося, зокрема, й про те, що новий рік приніс збільшення пенсій окремим категоріям громадян. У тому числі й непрацюючим пенсіонерам, які старше 65 років і мають великий трудовий стаж. На жаль, у текст через неточність формулювання у першоджерелі закралася помилка щодо розміру самих виплат. Тож текст належить читати так.

У зв’язку з тим, що Законом України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» передбачено зростання мінімальної заробітної плати до рівня 4723 грн, з 1 січня 2020 року буде перераховано мінімальний розмір пенсійних виплат для непрацюючих 65-річних пенсіонерів. Якщо точніше — особам, які досягли віку 65 років, встановлюється мінімальний розмір пенсії за віком на рівні 40% мінімальної заробітної плати, визначеної законом про Державний бюджет України на відповідний рік, за наявності у чоловіків 35 років, а у жінок — 30 років страхового стажу. Як наслідок — мінімальний розмір пенсії за віком, встановлений для зазначеної вище категорії осіб з 1 січня 2020 року збільшиться до 1889,20 грн.

Для працюючих пенсіонерів, які досягли зазначеного віку, перерахунок пенсій із застосуванням нового показника мінімальної заробітної плати здійснюється після звільнення з роботи або припинення ними підприємницької діяльності.

Пенсіонерам, які досягнуть 65-річного віку в 2020 році, такі перерахунки проводитимуться з дня досягнення відповідного віку за наявності необхідного страхового стажу.

Але у кожному конкретному випадку пенсіонеру все ж варто звернутися до місцевого відділення ПФУ.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Скандал чи атака на «слуг народу»?
Читати
Приватизація заборонена
Читати
На службу — у 18
Читати
«Єврейський погром», якого не було
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове