Архів
П’ятниця,
17 січня 2020 року

№ 3 (19751)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • Новини АПК

Курс на сільський туризм

Устина ГРЕЧАНЮК.

НИНІШНІЙ, 2020-й, Національна туристична організація України оголосила роком розвитку туризму в регіонах та сільських територіях.

«В Україні існує значний невикористаний потенціал для розвитку сільського туризму, — йдеться в офіційному повідомленні НТОУ. — Різноманітність культур, спадщини та екосистем в різних регіонах України є тлом для унікальних вражень, яких відвідувачі не отримають ніде в світі». Дуже важливо й те, що сільський туризм надає можливості для розвитку громад, створює робочі місця. «Туристичний бізнес покликаний допомогти сільському населенню, яке втрачає роботу через тотальну автоматизацію агровиробництва, не полишати села», — наголошують у НТОУ. Також сільський туризм може призупинити стрімку урбанізацію та модернізацію, стати своєрідними ліками від шаленого темпу сучасного життя, який спричиняє в людей емоційне виснаження, психологічну напруженість, провокує синдром хронічної втоми.

П’ятірка лідерів

ДЕПАРТАМЕНТ розвитку аграрного сектору Мінекономрозвитку підбив підсумки стану агропромислового комплексу в січні-листопаді 2019 року. Зокрема, були визначені області, в яких нарощувалось виробництво сільгосппродукції порівняно з попереднім роком. Так, до першої п’ятірки входять такі області: Запорізька (+22,6%), Донецька (+17,2%), Кіровоградська (+8,7%), Дніпропетровська (+7,7%), Луганська (+7,2%).

Втім, за найбільшою часткою в загальному обсязі сільгоспвиробництва на верхніх сходинках рейтингу перебувають інші регіони. Так, лідером за цим показником залишається Вінниччина, частка якої становить 8,4%. На другому місці — Полтавщина (6,6%), далі йде Дніпропетровщина (6,2%), потім Київщина (6%), замикає п’ятірку Черкащина (5,8%).

Загалом же в січні-листопаді 2019 р. виробництво сільгосппродукції збільшилось у 15 областях.

Розшукуються оператори дронів

СЕРЕД найдефіцитніших професій в аграрному секторі називають операторів дронів для проведення розвідки на полях та агрокібернетиків для розробки новітніх технологій, що замінять людську працю. Таку інформацію оприлюднила інформаційно-аналітична компанія Latifundist.com.

Рідкісними у галузі є також фахівці: агроном-генетик з пошуку найбільш пристосованих до природних умов сортів, біохакер, який може «зламувати» генетичних код живих організмів та вирощувати штучне м’ясо, замінники яєць, молока, що не відрізняються ні за смаком, ні за властивостями від натуральних.

Експерти компанії стверджують, що принаймні 10 найближчих років буде сталий попит і на науковців-аграріїв, викладачів аграрних наук, менеджерів-агрономів, зоотехніків.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Скандал чи атака на «слуг народу»?
Читати
Приватизація заборонена
Читати
На службу — у 18
Читати
«Єврейський погром», якого не було
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове