Архів
П’ятниця,
17 січня 2020 року

№ 3 (19751)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну

У народній пам’яті назавжди

Руслана ЗІНЧЕНКО.

Вчора усі небайдужі українці відзначили День захисників Донецького аеропорту. Він не є офіційною пам’ятною датою, а започаткований з ініціативи самих кіборгів. Нагадаємо, так називали українських захисників проросійські бойовики, яких вражала їхні мужність та стійкість. Під таким іменем вони увійшли і навіки залишаться в історії України.

БОЇ за Донецький аеропорт тривали 242 дні — з 26 травня 2014 року по 22 січня 2015-го. Загалом у цьому пеклі загинуло понад 200 українських військових, поранено понад 500. Найбільші людські втрати мали місце у період з 18-го по 21 січня 2015 року, коли внаслідок підриву бойовиками нового терміналу загинули 58 кіборгів. Наші бійці полишили летовище лише тому, що обидва його термінали та диспетчерська вежа, яка стала своєрідним символом звитяги українського духу, були остаточно зруйновані.

Після того як Президент Зеленський не вважав за потрібне 6 січня поздоровити українців із річницею великої історичної події — отриманням Томосу, то ніхто й не сподівався, що він згадає про День захисників ДАП та вшанує пам’ять кіборгів. Особливо з огляду на те, як нівелюється останнім часом усе, чим може пишатися Українська армія. Проте час усе розставить по своїх місцях: він залишить в історії та пам’яті народу тільки тих, хто цього гідний. Поки що ж українці без будь-яких ініціатив та вказівок згори бережуть пам’ять про цю героїчну сторінку своєї історії. Зокрема, торік у селищі Доброслав Лиманського району Одещини з ініціативи громади був встановлений пам’ятник захисникам України. Він має вигляд диспетчерської вежі Донецького аеропорту (на фото), уздовж алеї, що веде до скульптури, на плитах викарбувані імена та прізвища жителів Лиманського району, які загинули під час війни на Донбасі.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Скандал чи атака на «слуг народу»?
Читати
Приватизація заборонена
Читати
На службу — у 18
Читати
«Єврейський погром», якого не було
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове