Архів
П’ятниця,
17 січня 2020 року

№ 3 (19751)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Загинув від кулі снайпера

Михайло ВЕДМІДЬ.

СУМНА звістка надійшла від військовослужбовців 92-ї окремої механізованої бригади ім. кошового отамана Івана Сірка: «15 січня у нашій військовій родині сталося велике горе — ми втратили побратима. Внаслідок обстрілу снайпера отримав кульове поранення голови старший солдат Кучкін Олексій Вікторович».

У бригаді розповіли, що загиблий чергував на взводно-опорному пункті, чатуючи ворога. Засоби захисту не врятували солдата, снайперська куля влучила в обличчя. «Оборонець помер. Олексію було 24 роки, три з них він служив у лавах Збройних сил України», — розповіли в ОМБр.

Загиблий родом із Харківщини. Лише місяць тому одружився. Від першого шлюбу у нього залишився син...

Того ж дня до району проведення Операції об’єднаних сил прибула делегація у складі надзвичайних і повноважних послів Естонії, Латвії та Польщі. Вони ознайомилися із ситуацією та передали гуманітарну допомогу — одяг, взуття, теплі речі та медичне обладнання для лікувальних закладів. Двома днями раніше у Краматорську відбулась урочиста церемонія передачі гуманітарного вантажу для населення Донецької та Луганської областей від Латвії, Естонії, Швеції та Фінляндії. Його збирали неурядові організації, міноборони, збройні сили, підприємства та громадяни Латвії і волонтерські організації Естонії, Швеції та Фінляндії. Це, зокрема, різноманітний одяг для дорослих і дітей, взуття, текстиль (штори, простирадла, ковдри), постільна білизна. Окремий вантаж призначений для комунального некомерційного підприємства «Слов’янська центральна районна лікарня»: медичний перев’язувальний матеріал, медодяг і медичне обладнання, зокрема 30 функціональних ліжок. Доправлення вантажу до населених пунктів здійснюватиме Національна гвардія України.

Правозахисник Павло Лисянський із посиланням на дані представництва Офісу омбудс-мена України в Луганській і Донецькій областях повідомив, що торік при перетині контрольних пунктів в’їзду-виїзду померло 27 осіб, здебільшого люди похилого віку. Правозахисник звернувся до влади з проханням забезпечити на КПВВ постійну присутність бригад екстреної медичної допомоги.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Скандал чи атака на «слуг народу»?
Читати
Приватизація заборонена
Читати
На службу — у 18
Читати
«Єврейський погром», якого не було
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове