Архів
П’ятниця,
17 січня 2020 року

№ 3 (19751)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Освітянська нива

Відданість професії

Валерій МАРЦЕНЮК.

Хмельницька область.

Фото автора.

ЩЕ змалечку Віктор Юрійович засвоїв від батьків істину: «Ми вчимося не для школи, а для життя». Ось так і вирушив на широку життєву стежину — навчавсь у Київському університеті культури і мистецтв, Хмельницькому університеті управління та права, працював артистом у Театрі опери та балету в Києві, викладачем у Хмельницькій школі мистецтв, співав у муніципальному хорі обласного центру, викладав музичний спів в училищі імені Владислава Заремби, яке нині очолює. Віктор Бернацький завжди теплим і добрим словом згадує односельців зі Стріхівців Ярмолинецького району Хмельниччини, які дотепер щиро вітають його як сина Бернацьких.

На посаді директора Віктор Юрійович об’єднав навколо себе колектив однодумців, спаяний спільними метою, ідеєю.

— Наше училище — єдиний академічно-мистецький заклад на Хмельниччині, завданням якого є музично-педагогічна діяльність та інтеграція у Європейський культурно-мистецький простір, — говорить Віктор Бернацький. — І я дуже радий, що з року в рік посилюємо свої лідерські позиції в музично-педагогічній освіті й виконавстві України.

Нинішній навчальний заклад можна без перебільшення назвати центром обдарованої молоді. Про це свідчать результати участі студентів у музичних конкурсах різних рівнів. Зокрема, всеукраїнських і міжнародних, де вони виборюють призові місця. На видному місці в училищі також почесні грамоти за сумлінну працю в галузі педагогіки, розвитку музичного мистецтва, підготовки і виховання. До речі, більшість вихованців, що навчаються тут, вихідці із села. Гордістю є його випускники — відомі композитори, лауреати Шевченківської премії, народні артисти України Володимир Гронський, Віктор Камінський, Ірина Алексійчук, Олександр Яковчук, Микола Балема, Валентина Степова, Михайло Дідик та інші.

Душу і серце віддають своїм вихованцям викладачі від Бога, ветерани училища, зокрема молодші педагоги. Директор називає їх усіх своєю родиною. А колеги своєю чергою характеризують Віктора Юрійовича як керівника, котрий не боїться відповідальності, вимогливого і справедливого, серце якого завжди відкрите до тих, хто поруч.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове