Архів
Вівторок,
14 січня 2020 року

№ 2 (19750)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господар
  Версія для друку          На головну

Коментарі зайві

Руслана ЗІНЧЕНКО.

ПРОТЯГОМ останніх років ситуація із доставкою передплатних видань в Україні постійно погіршується. Торік вона стала критичною — газети, зокрема й «Сільські вісті», державне АТ «Укрпошта» доставляє з тижневими, а подекуди й двотижневими(!) затримками. На численні звернення редакцій та передплатників керівництво поштового монополіста не реагує.

На жаль, 2020-й рік розпочавсь із неприємного інциденту: в Одеську область не доставили перший номер «Сільських вістей». Хоча газета була надрукована вчасно, увесь її наклад без запізнення переданий у службу доставки. Пояснень та вибачень від «Укрпошти» редакція так і не отримала.

Ми дуже сподіваємося, що наші передплатники з розумінням поставляться до ситуації. Принагідно вкотре хочемо наголосити: робимо все можливе, аби «Сільські вісті» якнайшвидше доходили до передплатників. Проте важелів упливу ні у нас, ні у Національної спілки журналістів України на державного оператора поштового зв’язку немає. Примусити його належним чином виконувати послуги (за які він одержує гроші!) під силу лише керівництву держави. Але, судячи з усього, доля вітчизняної українськомовної преси можновладцям байдужа…

Тим часом, як повідомила перша секретарка Національної спілки журналістів України Ліна Кущ, генеральний директор «Укрпошти» Ігор Смілянський цього року суттєво поліпшить свій добробут: його зарплата становитиме 1 886 808 гривень 30 копійок на місяць. Із них 716 463 гривень 30 копійок — посадовий оклад, 693 843 гривні — щомісячна премія, 456 502 гривні — інші виплати, передбачені законодавством.

Такі цифри записані у фінансовому плані підприємства на 2020 рік, розміщеному на сайті Мінінфраструктури. Варто зауважити, що зарплата пана Смілянського, попри те що вибудувана впродовж років система доставки періодичної преси фактично знищується, зростає щороку. 2018-го він отримував майже 572 тисячі гривень на місяць, у 2019-му — 1 427 670. До кінця нинішнього року генеральний директор збагатіє на майже 22,5 мільйона гривень.

Середня зарплата рядових працівників «Укрпошти» цього року зросте аж на 815 гривень — до 6 031 гривні 30 копійок.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Визнали провину
Читати
У трійці лідерів
Читати
Практичних підстав нема
Читати
Спробувати сили та набратися досвіду
Читати
Розрахунки — за новим стандартом
Читати
Потрібна правда!
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове