Архів
Середа,
10 січня 2020 року

№ 1 (19749)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Січень Наша пошта
  Версія для друку          На головну
  • Знай наших!

Мед у баночках із... воску

Михайло ГУБАШ.

НЕЙМОВІРНЕ ноу-хау українців вразило весь світ. Наші співвітчизники з Дніпра почали пакувати мед у слоїчки з воску. До такого додуматися могли тільки бджоли. Раніше. А от тепер ще й співробітники молодої компанії «MEDUSHA». Як запевняє її директор Андрій Горбонос, у світі аналогів такої продукції немає.

Потрібної форми у вигляді глечиків, сотових діжечок, сердечок, зірочок віск набуває у спеціальних силіконових формах. Перед відливом він плавиться і очищується. «Ми, по суті, — вважає А. Горбонос, — повторили шлях бджоли в природі».

А що ж потім, коли мед з’їли? Адже викидати у сміття виріб із дефіцитного й пахучого воску шкода. З останнім можна зробити все, що завгодно: переплавити і виготовити з нього свічку, створити на його основі косметичний засіб. «Ми рекомендуємо ці баночки не викидати — туди можна знову залити мед, або засипати цукор, чи покласти варення. Або ж просто поставити в них олівці, ручки — і у вас на столі буде приємний і ароматний пенал», — пояснює директор.

За його словами, у компанії є контракт із великою асоціацією пасічників, але підприємство відкрите для співпраці з бджолярами з усіх областей. Медові сувеніри можна придбати не лише в Україні, а й за кордоном. «Ми тільки на початковому етапі розвитку, — каже А. Горбонос, — в нас уже були поставки в Іспанію. Про нашу продукцію знають у Канаді, Франції, в ній також зацікавлені покупці з Арабських Еміратів та Ізраїлю — маємо відповідний сертифікат».

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Бандера не дає спокою...
Читати
Грип завдав смертельного удару
Читати
«Нові обличчя» зі старими звичками
Читати
Не заважають — але й не сприяють
Читати
Телебачення: нові правила
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове