Архів
Середа,
10 січня 2020 року

№ 1 (19749)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Січень Наша пошта
  Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Дива не сталося

Михайло ВЕДМІДЬ.

ПІСЛЯ масштабного обміну утримуваними особами, який відбувся наприкінці минулого року, оптимістично налаштовані спостерігачі й навіть дехто з відповідальних чинів не тільки сподівалися, а й заявляли про настання в новому році повної тиші на Донбасі. Та дива, на жаль, не сталося. Бойовики не припинили обстрілювати позиції Українських військ. Хіба що зменшили інтенсивність вогню — гатили від двох до п’яти разів на добу. Втім, і цього вистачило, щоб за перші вісім днів січня один військовий ЗСУ загинув і ще п’ятеро дістали поранення.

Загалом торік на Донбасі в зоні Операції Об’єднаних сил загинуло 110 українських військових (позаторік — 135). Підтримувані Росією бойовики дані про втрати своїх формувань не публікують. За версією розвідки ЗСУ, кількість їхніх загиблих у боях перевищує втрати Об’єднаних сил. «За даними військової розвідки, втрати російсько-окупаційних військ протягом 2019 року становили: безповоротними — 619; пораненими та травмованими — 939 осіб», — повідомили у пресцентрі штабу ООС.

Не оминає лихо війни і мирних мешканців. За даними Спільної моніторингової місії ОБСЄ, торік у Донецькій і Луганській областях загинули щонайменше 18 цивільних по обидва боки фронту, 120 поранені. Це теж менше, ніж у 2018-му, коли загинуло 55 цивільних і 244 було поранено.

Тим часом, повідомили в Міноборони України, на Донбас прибули зведені мобільні снайперські групи, інтенсивна підготовка яких здійснювалась під керівництвом російських кадрових офіцерів торік наприкінці грудня…

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Бандера не дає спокою...
Читати
Грип завдав смертельного удару
Читати
«Нові обличчя» зі старими звичками
Читати
Не заважають — але й не сприяють
Читати
Телебачення: нові правила
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове