Архів
Середа,
10 січня 2020 року

№ 1 (19749)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Січень Наша пошта
  Версія для друку          На головну
  • Трагедія

Розбився український літак

Михайло ГУБАШ.

Вранці середи, 8 січня, майже одразу після зльоту з міжнародного аеропорту Тегерана розбився пасажирський літак «Міжнародних українських авіаліній» (МАУ) Boeing 737, який виконував рейс до Києва.

ТРАГІЧНА подія привернула увагу світових ЗМІ, адже авіакатастрофа сталася в регіоні, де останніми днями відбувалася ескалація конфлікту між Сполученими Штатами Америки і Ісламською Республікою Іран. Нагадаємо: напередодні повітряної трагедії Тегеран завдав ракетних ударів по військових базах США, розташованих на території Іраку. Це була помста американцям за вбивство одного з лідерів Ірану генерала Касема Сулеймані.

Саме тому версія про теракт видавалася досить імовірною. Хоча про таку причину катастрофи українського авіалайнера офіційно намагалися не згадувати — з огляду на вибухонебезпечну ситуацію у близькосхідному регіоні. Літак майже новий — 2016 року виробництва, перебував, за словами представників МАУ, у доброму технічному стані. На сьогодні причини катастрофи залишаються нез’ясованими.

У МЗС України повідомили, що досягли домовленості з Іраном про тісну координацію слідчих груп двох країн із розслідування авіатрагедії і визначення її причини. До Ірану вирушили фахівці експертної та пошуково-рятувальної груп, які будуть залучені до слідства. До речі, у ЗМІ повідомили про знайдені дві «чорні скриньки». Розслідування падіння українського літака проводитиме Іран, оскільки авіакатастрофа відбулася над його територією, однак до нього долучаться Україна, США та інші держави. Процес, прогнозують спеціалісти, буде тривалий і непростий.

Прикметно, що з аеропорту Тегерана і до, і після українського лайнера вилітали літаки інших міжнародних авіакомпаній. І з ними нічого не сталося. Привертає увагу і той факт, що напередодні трагедії США заборонили польоти американських пасажирських літаків у тому районі.

Відповіді на багато запитань має дати розслідування. Про його результати, які стануть відомі найближчими днями, «Сільські вісті» повідомлять у наступному номері.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Бандера не дає спокою...
Читати
Грип завдав смертельного удару
Читати
«Нові обличчя» зі старими звичками
Читати
Не заважають — але й не сприяють
Читати
Телебачення: нові правила
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове