Архів
Середа,
10 січня 2020 року

№ 1 (19749)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Січень Наша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Рядки з листів

Війна обов’язково закінчиться

У НАШОМУ місті не падають ворожі снаряди, але в сусідньому Докучаєвську стріляють часто. А в Мар’їнці днями від ворожої снайперської кулі загинув літній чоловік. Путінські найманці не переймаються, куди і в кого стріляти.

Приїздив черговий гуманітарний конвой із РФ начебто надати допомогу, а насправді вивезти вугілля, ліс, брухт, колісні пари вагонів тощо.

А ще тут практично не чути української мови. Може, хтось зі старшого покоління, як я, тільки й розмовляє. За це не раз називали «бандерівцем», а в кращому разі просто відверталися. Виходить, що на своїй землі, а я виріс у селі Петрівське Волноваського району, не вільно й слово сказати рідною мовою. Бо тому, хто приїхав сюди з Кемеровського, Кустанайського чи Удмуртського краю, отримав роботу, житло, вона не до вподоби. Хліб і сало наше наминає, а українців ненавидить...

Не поспішають повернутися в Україну й ті, хто живе на непідконтрольній території. Приїздять хіба що за пенсією. Боже, як нам усім бракує єдності, братерства! Я дуже переживаю, що такий безлад діється в країні. Іноді навіть відмовляюся читати і слухати новини. Партії, блоки у парламенті гризуться між собою. Триває війна з окупантами і війна внутрішня зі скороспеченими можновладцями, які задумали розпродати землю і підприємства, що перебувають у державній власності. Хоч я вже і в літах, але, повірте, хочеться, щоб у моїй Україні було все гаразд, щоб я знав, що вона житиме і після мене.

Володимир СТАДНИК.

м. Волноваха

Донецької області.

 

Дивився по телевізору передачу, де обговорювали, чи пропускати на територію України діячів культури, які гастролювали у Криму або Росії. Тріску бачимо, а колоду ні. Та в Україні ціла партія, керована Кремлем, почувається як удома! «Опоблок» проти держави Україна. Головний ідеолог партії Медведчук разом зі своїми поплічниками безпосередньо спілкується з Путіним. У мінських домовленостях із кожного параграфа стирчать вуха Кремля. Але, як вони кажуть, альтернативи немає. Не вийшло у «братів» після загарбання Криму створити Малоросію на Сході України, то тепер з допомогою «борців за мир» намагаються втелющити нам у вигляді троянського коня дві «республіки». Медведчук заявив, що у його і путінської партії багато спільного, тож працюватиме над розширенням співробітництва. Приїхали! Про яку незалежність України може йтися, маючи ззовні ворожу РФ, а зсередини другу за кількістю депутатів партію, керовану кремлівським очільником?

Юрій МИХАЙЛЕНКО.

с. Бовтишка

Олександрівського району

Кіровоградської області.

 

В Україні не було б війни, якби не російськомовне населення Донбасу, яке спровокувало агресора-окупанта сусідньої «братньої» держави на введення військ для свого захисту. Переконаний, що війна на сході держави обов’язково закінчиться. І станеться це після того, як російськомовна частина Донбасу вивчить державну українську мову, добровільно обміняє незаконно отримані паспорти РФ на паспорти із символом жовто-блакитного прапора. Звісно, це буде не завтра і навіть не через рік чи два, але станеться обов’язково.

 

Дмитро ПОЛІЩУК.

Чорнобаївський район

Черкаської області.

 

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове