Архів
Вівторок,
17 грудня 2019 року

№ 98 (19745)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  Версія для друку          На головну
  • Новини АПК

На Одещині садять лаванду...

Олександр НЕБОГАТОВ.

У СЕЛІ Василівка Болградського району висаджено 100 гектарів абсолютно нової для цих країв культури. Якщо лаванда приживеться, то це може змінити не лише аграрну, а й інші сфери людської діяльності та життя на селі.

Місцеві жителі сподіваються, що лавандове поле привабить сюди потік туристів, адже такі прекрасні пейзажі, та ще й коли довкола чудовий аромат, самі по собі досить рідкісні, до того ж символізують намагання людини з максимальною вигодою пристосовуватися до змін клімату. Згодом цілком реально побудувати в селі завод з виготовлення ефірних олій, який використовуватиме як сировину лаванду та інші рослини, які ростимуть за нових умов. На першому ж етапі продаватимуться свіжі букети, сухоцвіт, лавандова вода.

...а на Прикарпатті чорницю

СЬОГОДНІ чорницю вирощують майже в усіх регіонах України. Площі під культурою щороку збільшуються. Закономірно, бо на цю ягоду завжди є попит, а ціна не неї, навіть у несприятливі з точки зору ринкової кон’юнктури роки, залишається рентабельною.

Спеціалізується на вирощуванні чорниці й фермерське господарство «Прикарпаття Агро» у селі Підбережжя Болехівської міської ради Івано-Франківщини. Бізнес іде добре, тож нинішнього року тут було висаджено ягідні кущики ще на 10 гектарах. Перевага надавалась стійким до низьких температур, а також хвороб сортам. ТОВ «Прикарпаття Агро» визнано таким, що має право на отримання до 80% відшкодування вартості придбаного садивного матеріалу за програмою «Державна підтримка розвитку хмелярства, закладення молодих садів, виноградників та ягідників і нагляд за ними».

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Кому суп рідкий, а кому діамант дрібний
Читати
Два паспорти — незабаром уже легально?
Читати
«Вікно» у Фінляндію
Читати
Спеціальності, що годують
Читати
Боятися не треба
Читати
Хотілося б правди...
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове