Архів
Вівторок,
17 грудня 2019 року

№ 98 (19745)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  Версія для друку          На головну
  • Ну і ну!

«Досвід і розмах» потрібні завжди

Микола ЯСЕНЬ.

Дніпропетровська область.

У мешканців Дніпропетровщини ще у пам’ятку обіцянки минулої обласної влади щодо розбудови місцевої інфраструктури. Запевнення стосувалися зведення та ремонту десятків шкіл, дитячих садків, закладів охорони здоров’я, спортивних споруд, вулиць і доріг.

НА ПЕРШИХ шпальтах місцевих ЗМІ радник голови ОДА Юрій Голик невтомно розповідав про чергові нові чи відремонтовані старі споруди. Ба більше — він був екскурсоводом, експертом, пропагандистом новобудов. Вихваляючи на всі заставки губернатора Валентина Резніченка та його команду, сповіщав, що за останні роки в області зведено соціально значущих об’єктів на понад мільярд євро…

Пропаганда доброчинних дій влади посилювалася при наближенні чергових виборів — тоді селами й містечками роз’їжджалися посланці з області, які безперестанно повторювали, як влада дбає про своїх земляків, розгортаючи численні будівельні майданчики.

І ось відбулася чергова зміна влади. Новий голова обласної держадміністрації Олександр Бондаренко зініціював аудиторську перевірку діяльності попередників. Вона показала, що зараз у регіоні чекають свого фінішу понад 130 недобудов, закінчення ще понад 300 об’єктів перенесено з минулих планів. На все це «стара» влада заклала в цьогорічний бюджет менш як чотири мільярди гривень — чверть від необхідного. Така справжня оцінка діяльності попередників.

Як виявилося, витрати на кожен об’єкт ще в проєктах закладалися завищеними на 15-30 відсотків. До того ж з «об’єктивних» причин їх корегували у бік зростання. Тогочасний заступник голови ОДА Святослав Олійник зініціював аудит витрат бюджетних коштів. Висновок ошелешив: щороку нераціонально витрачається мільярд гривень у місті Дніпро, ще понад мільярд — у Дніпропетровській області. Про що йдеться під словом «нераціонально», здогадатися неважко. Однак цей викривальний факт нічого не змінив: владці не припинили крадіжок бюджетних коштів.

За словами губернатора Олександра Бондаренка, матеріали аудиту передано до СБУ. Показово: як тільки у відповідних департаментах обладміністрації почалися обшуки, деякі їх працівники звільнилися. Але, як не дивно, після оновлення влади в Україні осоромлений Юрій Голик не зник із поля зору. Він знадобився і «слугам народу» — став радником Прем’єра Олексія Гончарука. Нещодавно репрезентував інструкцію для будівельних компаній, які реалізовуватимуть обіцянки Президента Володимира Зеленського щодо будівництва і реконструкції 100 дитячих садків, 100 шкіл і 100 стадіонів по всій Україні. За основу свого посібника новоспечений радник Прем’єра взяв «досвід і розмах» колишнього керівництва Дніпропетровської облдержадміністрації, запевняючи, що більше й крутіше, ніж вони, в нашій країні ніхто й ніколи не будував.

Виходить, нинішня влада готова послуговуватися «практикою» вчорашньої стосовно «раціонального» використання бюджетних коштів?!

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Кому суп рідкий, а кому діамант дрібний
Читати
Два паспорти — незабаром уже легально?
Читати
«Вікно» у Фінляндію
Читати
Спеціальності, що годують
Читати
Боятися не треба
Читати
Хотілося б правди...
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове