Архів
Вівторок,
17 грудня 2019 року

№ 98 (19745)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Припинити вогонь

Михайло ВЕДМІДЬ.

УНАСЛІДОК обстрілу російської артилерії в зоні проведення Операції об’єднаних сил загинув військовослужбовець бригади швидкого реагування Нацгвардії України Сергій Михальчук. Про це у соцмережі повідомив прес-офіцер НГУ Харитін Старський: «Нашому братику був лише 21 рік, але він загинув у бою в суботу, 14 грудня, від вогню російської артилерії, яку наводили в бік українських позицій не олігархи і не політики, а звичайні собі мешканці сусідньої країни. Душевні такі люди, з широкою душею та звірячою ненавистю до всього українського»…

Зазначимо, що підрозділ, у якому служив загиблий, виконує бойові завдання в районі селища Зайцеве на Донеччині та далі на північ на Світлодарській дузі. Загалом минулого тижня загинуло четверо українських захисників — ще троє підірвалися на невідомому вибуховому пристрої. Санітарні втрати за цей період — семеро поранених.

Не оминає війна і мирних жителів Донбасу. Про це мова у доповіді Моніторингової місії ООН про ситуацію з правами людини в Україні, яку минулого четверга на брифінгу у Києві представила голова місії Матільда Богнер. Тільки поточного року (станом на 15 листопада) кількість жертв серед цивільного населення становила 162 людини, зокрема 26 убитих і 136 поранених. Загалом «із середини квітня 2014 року, коли виник конфлікт, загальна кількість убитих серед цивільного населення по обидві сторони лінії зіткнення становить 3 тис. 344 людини», — йдеться у доповіді. Це перевищує кількість бойових утрат на Донбасі військовослужбовців Збройних сил України.

Серед загиблих цивільних — 1807 чоловіків, 1055 жінок, 98 хлопчиків, 49 дівчаток і 37 дорослих, стать яких не відома, а також 298 осіб, які загинули на борту літака «Малайзійських авіаліній» рейсу MH17. Також, за оцінками експертів ООН, кількість поранених цивільних від початку війни перевищує сім тисяч осіб. У місії Об’єднаних націй наголошують, що єдиний спосіб припинити появу нових жертв — забезпечити, щоб усі сторони конфлікту суворо дотримувалися режиму припинення вогню.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Кому суп рідкий, а кому діамант дрібний
Читати
Два паспорти — незабаром уже легально?
Читати
«Вікно» у Фінляндію
Читати
Спеціальності, що годують
Читати
Боятися не треба
Читати
Хотілося б правди...
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове