Архів
Вівторок,
10 грудня 2019 року

№ 96 (19743)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Вербиченька
  Версія для друку          На головну
  • Сільські Євроігри-2019

Головний приз вирушив на Черкащину

Микола МОТОРНИЙ.

Впродовж двох днів у містечку Берегове на Закарпатті тривали перші сільські Європейські ігри-2019.

У ЗМАГАННЯХ брали участь команди — переможниці Всеукраїнських змагань серед команд сільських, селищних ОТГ, а також сільські колективи Польщі, Угорщини, Румунії, Словаччини та Молдови. Понад 200 спортсменів змагалися з п’яти видів спорту: волейбол (чоловіки), шашки (жінки), шахи (чоловіки), теніс настільний, гирьовий спорт (чоловіки).

Перші чемпіони і призери визначилися на турнірі з гирьового спорту. Золоту медаль виграв представник Паланської сільської ОТГ, що на Черкащині, Вадим Марчак. Другим фінішував Урсахі Іон з Румунії. Бронзовим призером став Георгій Корнієнко (Куяльницьке ОТГ Одеської області).

Майстри малої ракетки тримали в напруженні не тільки вболівальників, а й суддів. У жінок відзначилися Аліна Шкарбан (Щербанівська ОТГ Полтавщини), серед чоловіків другу бронзову медаль виборов Георгій Корнієнко, який зранку встиг здобути «бронзу» серед гирьовиків.

На шашковому турнірі змагалися тільки жінки. Чемпіонський титул дістався Ользі Паламарчук (Одеська область). На чоловічому шаховому турнірі без втрат пройшов усю дистанцію також представник Одещини — Афлатун Мамедов.

На волейбольному турнірі сільських Євроігр золотим медалістом стала команда Ємільчинської ОТГ Житомирщини, яка у фіналі обіграла збірну Черкаської області.

У загальнокомандному заліку головний приз перших сільських Європейських ігор здобула команда Паланської ОТГ. Другими фінішували фізкультурники Щербанівської ОТГ. На третьому місці команда Куяльницької ОТГ.

За словами голови Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос» Олександра Мендуся, вітчизняним сільським фізкультурникам уже тіснувато на внутрішній орбіті. Тому й було започатковано сільські Європейські ігри. Коло учасників наступних сільських Євроігор розшириться: ведуться переговори зі спортивними організаціями Білорусі, Прибалтики, Грузії, Вірменії, Болгарії, Туреччини.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Таки домовилися
Читати
Вибори як нав’язлива ідея
Читати
Готові відмовитися
Читати
Матеріальні втрати
Читати
Запрацювала нова митниця
Читати
Хто найбільший забруднювач
Читати
Все в сім’ю
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове