Архів
Вівторок,
10 грудня 2019 року

№ 96 (19743)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Вербиченька
  Версія для друку          На головну
  • На зв’язку — Львівщина

Гуртожитки для військових

Ілько КОЛОДІЙ.

На ТЕРИТОРІЇ військової частини Десантно-штурмових військ ЗСУ у Львові ввели в експлуатацію двоповерховий гуртожиток для військових-контрактників. До закінчення року планують здати під ключ ще один. Таким чином, близько трьох сотень десантників проживатимуть у комфортних умовах. На кожному поверсі обладнано загальну кухню-їдальню, а також пральню. Основний акцент зроблено на комфорті й енергоефективності. Будівлі мають утеплену покрівлю, фасад і підлогу, а також металопластикові вікна, що суттєво зменшує витрати на опалення.

Медицина на колесах

ДНЯМИ 28 сільських медичних амбулаторій отримали нові авто. А загалом управління капітального будівництва ОДА вже закупило для медзакладів регіону 110 автомобілів, зокрема 43 — для нових амбулаторій у селах. Окрім того, оголошено тендер на придбання ще 158 автомобілів для існуючих амбулаторій.

Незрячим вельми знадобиться

ЛЬВІВ’ЯНИН Дмитро Лопушанський — один із чотирьох українських студентів, які привезли з конкурсу інновацій, що відбувавсь у Сінгапурі, чотири золоті медалі. Хлопець власноруч розробив пристрій, який дає змогу незрячим розпізнавати кольори. Визначити колір можна за кілька секунд. Варто лише ввімкнути пристрій і піднести його до якогось предмета, опісля натиснути кнопку. Тоді прилад озвучує назву кольору. Розпізнати може близько 30 кольорів і відтінків. Та це не єдина його функція. Ще одна визначає ступінь освітленості приміщення. Інша — гарантує безпеку, сигналізуючи про перешкоди.

Найкраща пекарня

ЛЬВІВСЬКИЙ «Живий хліб» став найкращою в Україні кафе-пекарнею за версією Національної ресторанної премії «Сіль». Переможців обирали у 18 номінаціях, серед яких «Найкращий ресторан української кухні», «Найкращий ресторан національної кухні», «Найкращий бар» і «Найкраща кав’ярня». Львівські заклади були у більшості номінацій, проте перемогу вдалося вибороти лише в одній. Визначали найуспішніших у кілька етапів: спочатку експерти «Солі» уклали довгий список, а згодом члени журі проголосували за найкращі заклади в окремих категоріях, відвідавши їх заздалегідь п’ять разів.

Сад на даху

ПОРЯД із розвитком курортної складової у Трускавці активно розвивається й будівництво сучасного житла. Унікальним досвідом для міста цьогоріч стало створення на новому комплексі «Кленовий Парк» садків на даху.

Парки на дахах облаштовують в усьому світі. Але якщо раніше ця технологія була незрозуміла та малодоступна для українського будівництва, то тепер її впровадження на високому рівні стало можливим не тільки для елітних апартаментів, а й для житла економ-класу.

Зелені дахи Трускавця відтепер стануть новою окрасою міста та подарують радість його мешканцям.

Рудно матиме лісопарк

ПОСТІЙНА Комісія з питань екології, природних ресурсів і рекреації обласної ради погодила створення лісового заказника місцевого значення на території Рудненської селищної ради з орієнтовною площею 42 гектари.

Мета цього благородного наміру — збереження аборигенних та інтродукованих порід дерев і кущів, охорона рідкісних видів місцевої флори та фауни, залишення в природному стані біорозмаїття та використання об’єкта в природоохоронних, науково-дослідних, рекреаційних і освітньо-виховних цілях.

Ой хто, хто Миколая любить

У ЛЬВОВІ в зимові свята працюватиме одразу чотири резиденції Святого Миколая. Офіційна міська діятиме в парку «Знесіння», ще три — на площі Ринок, у Палаці мистецтв та на Сихові.

Миколай із радістю прийме кожного у своєму затишному казковому будиночку, вислухає всі побажання, передасть листи своїх юних гостей ельфам до виконання і подарує ласощі та подарунки, що розвивають уяву.

Грайте на здоров’я

У ШКОЛІ села Бірки, що в Яворівському районі, днями відкрито спортивну залу та футбольне поле зі штучним покриттям. Останнє облаштоване в рамках програми «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям у регіонах України». Загальна вартість проєкту — близько 1,5 мільйона гривень. Загалом за цей та минулий роки в області з’явилися 33 аналогічні спортивні комплекси.

Коли зникає «щастя»

ДІТИ, певна річ, наше щастя. Та поки виростуть, клопотів із ними вистачає. Один із них — коли батьки не знають, куди поділися їхні чада. І тоді на виручку приходять правоохоронці.

Від початку року до Національної поліції області надійшло 539 повідомлень про зникнення дітей, 295 із яких — малолітні.

Усіх зниклих розшукано, і поліцейські повернули їх додому. В 498 випадках — упродовж однієї доби.

Цигарки у руді

ДЕ КОРДОН, там і контрабанда. Черговій спробі незаконного перевезення тютюнових виробів запобігли працівники Львівської митниці ДФС спільно з прикордонним нарядом Мостиського загону. Тисячу пачок сигарет без акцизних марок виявили у вантажному потязі, що прямував до Польщі через пункт пропуску залізничного сполучення «Мостиська — Пшемисль». Цигарки у паперових коробках були ретельно приховані під шаром руди. Правоохоронці намагаються встановити осіб, причетних до протиправної діяльності. Тютюнові вироби вилучено.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Таки домовилися
Читати
Вибори як нав’язлива ідея
Читати
Готові відмовитися
Читати
Матеріальні втрати
Читати
Запрацювала нова митниця
Читати
Хто найбільший забруднювач
Читати
Все в сім’ю
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове