Архів
Вівторок,
10 грудня 2019 року

№ 96 (19743)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Вербиченька
  Версія для друку          На головну
  • Резонанс

Халатність, що вбиває

Олександр
Виноградівський.

м. Одеса.

МИНУЛИМИ вихідними в Одесі поблизу згорілої будівлі на Троїцькій зібралися одесити, які вимагали від місцевої влади перевірки усіх громадських місць у місті, незалежної пожежно-технічної експертизи місця трагедії, а також відсторонення керівника місцевого ДСНС. Акцію «Халатність убиває» організував чоловік, подруга якого числиться серед зниклих безвісти.

Студенти, родичі загиблих і небайдужі громадяни також вимагали не затягувати слідство і забезпечити максимальну його об’єктивність. «Ми не хочемо, щоб у нашому місті й нашій державі й надалі гинули люди через халатність чиновників. Хто буде наступний? Наша байдужість до безвідповідальності влади стає причиною подібного», — наголошували громадяни.

Як відомо, спеціальних тентів і батутів у одеських пожежних не виявилося та й ніколи не було. Тому заручникам вогню довелося вистрибувати з вікон на припарковані машини. А у коледжі взагалі не виявилося пожежної сигналізації! Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що усуває з посад на час розслідування начальника ГУ ДСНС в Одеській області, його заступника, що відповідав за пожежні перевірки, а також начальника обласного департаменту освіти. Прем’єр також наголосив, що рятувальник Сергій Шатохін і викладач коледжу Ганна Бортюк, які загинули під час рятування людей, гідні присвоєння звання Героя України.

Станом на ранок 9 грудня встановлено факт загибелі 12 осіб у результаті пожежі на Троїцькій. Загальне число постраждалих становить 30 осіб, а четверо вважаються зниклими безвісти. Розчищення згарища і пошукові роботи тривають.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Таки домовилися
Читати
Вибори як нав’язлива ідея
Читати
Готові відмовитися
Читати
Матеріальні втрати
Читати
Запрацювала нова митниця
Читати
Хто найбільший забруднювач
Читати
Все в сім’ю
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове