Архів
Вівторок,
10 грудня 2019 року

№ 96 (19743)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Вербиченька
  Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Прощання з героєм

Михайло ВЕДМІДЬ.

ЗА ІНФОРМАЦІЄЮ прес-центру штабу ООС, протягом минулого тижня внаслідок ворожих обстрілів загинув один військовослужбовець Об’єднаних сил, іще п’ятеро захисників дістали поранення і бойові травми.

У п’ятницю, 6 грудня, були травмовані двоє наших воїнів. Один із них — унаслідок прицільних ворожих обстрілів, другий — через вплив із боку російсько-окупаційних військ спеціального лазерного пристрою невизначеного типу. Попередній діагноз: макулярний опік лазером сітківки ока.

Як повідомили у Службі безпеки, окупанти майже тиждень не віддавали тіло загиблого співробітника спецпідрозділу Центру спеціальних операцій СБУ Дмитра Каплунова, який 1 грудня разом із бойовим побратимом Денисом Волочаєвим підірвався на невідомих вибухових пристроях під час виконання бойового завдання у так званій сірій зоні. З різних причин перемовини про повернення тіла загиблого українського офіцера кілька разів зривались. Україна погоджувалася на всі умови, висунуті представниками «ДНР», але тіло Дмитра Каплунова повернули тільки 6 грудня. «Родина, друзі, колеги Дмитра зможуть попрощатися з ним і гідно поховати Героя, який віддав своє життя за Україну», — зазначили у Службі безпеки. Президент Володимир Зеленський 3 грудня підписав указ про присвоєння звання Героя України полковникам Денису Волочаєву і Дмитру Каплунову…

Тим часом наприкінці листопада у рамках начебто позачергової ротації до Росії були відкликані кілька офіцерів ЗС РФ, які займали відповідальні посади в штабах підрозділів 1-го і 2-го «армійських корпусів». Утім, за інформацією Головного управління розвідки Міноборони України, справжня причина «ротації» полягає зовсім у іншому. Так, протягом минулого місяця російськими контрольно-ревізійними комісіями під час перевірки з’єднань і частин бойовиків було виявлено факти нестачі боєприпасів і сотень одиниць стрілецької зброї, необґрунтованого списання пально-мастильних матеріалів та матеріальних засобів. От і відкликали із відрядження до Донбасу російських офіцерів, щоб провести розслідування за фактами зловживання вищим офіцерським складом службовим становищем і причетності до розкрадання.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Таки домовилися
Читати
Вибори як нав’язлива ідея
Читати
Готові відмовитися
Читати
Матеріальні втрати
Читати
Запрацювала нова митниця
Читати
Хто найбільший забруднювач
Читати
Все в сім’ю
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове