Архів
Вівторок,
26 листопада 2019 року

№ 92 (19739)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Криниця
  Версія для друку          На головну

Знову відбиваються самотужки

Устина ГРЕЧАНЮК.

СФГ «ОРФЕЙ», яке обробляє поля у Доманівському районі Миколаївської області, повідомило про рейдерську атаку на господарство. За словами однієї з власниць Ірини Зорі, 23 листопада на поля озимої пшениці, засіяні «Орфеєм», заїхав трактор із плугом, які належать ТОВ «Ніколь Агрозем», та почав переорювати посіви. На вимоги припинити нищення майбутнього врожаю порушники не відреагували. Правоохоронці, які прибули на виклик, продемонстрували повну бездіяльність і не стали перешкоджати протиправним діям рейдерів. Працівникам господарства довелося боронити поля самотужки. Випроводити трактор вдалось лише на другий день, коли він уже переорав понад 20 га озимини.

«Ми маємо договори оренди на майже 100% паїв, які становлять площу понівеченого поля, — повідомила Ірина Зоря сайту «Куркуль». — Лише одна ділянка не зареєстрована в Мін’юсті, бо померла власниця одного паю. Але договір оренди по ній уже був зареєстрвоаний в ДЗК. Тим часом мені зателефонував депутат обласної ради Ігор Івануна і заявив, що тепер він є новим орендарем цього поля і буде його обробляти. Наші аргументи він слухати не став, а послав техніку знищити наші посіви. Зараз ми подали документи у комісію при Мін’юсті, яка має розв’язувати проблеми подвійної реєстрації, і чекаємо рішення».

За словами експерта із земельних питань Андрія Дем’яновича, у «Ніколь Агрозем» скористалися поширеною в Україні схемою захоплення земель, до якої вдаються рейдери після смерті власника паю.

Загалом подібні спірні ситуації мають вирішуватися цивілізовано, у судовому поряду. Але чомусь депутат облради вирішив, що він сам собі суддя і по-варварськи знищив озимину, в яку фермерське господарство вклало гроші, час і працю. До речі, це не перший випадок захоплення земель та врожаю в регіоні, у причетності до якого фермери звинувачують Ігоря Івануну.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Побули, та й поїхали
Читати
Кому ж дістанеться «десерт»?
Читати
Хоч тут грошей дали
Читати
Обіцяють більше ліків
Читати
Відчайдушний крок
Читати
Ви — нам, ми — вам
Читати
Парадокси народних уподобань
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове