Архів
П’ятниця,
8 листопада 2019 року

№ 87 (19734)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта
  Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Потребують допомоги

Михайло ВЕДМІДЬ.

У СЕРЕДУ, 6 листопада, противник обстріляв позиції наших підрозділів із заборонених мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Як повідомили в прес-центрі штабу ООС, унаслідок ворожих обстрілів тієї доби осколкові поранення дістали чотири військовослужбовці Об’єднаних сил.

Тим часом Комітет ВР із питань нацбезпеки та оборони здійснив моніторингову місію у Золотому. Депутати зустрілися з військовими та поспілкувалися з мешканцями Золотого-4, які живуть на лінії розмежування. Заступник голови комітету Мар’яна Безугла повідомила про створення постійної моніторингової місії парламентського контролю в зоні проведення операції Об’єднаних сил. «Наша роль — це роль посередників між населенням, військовими, органами виконавчої влади, щоб знати, що відбувається, як відбувається і допомагати», — зазначила народний депутат.

Нагальність такої допомоги розуміють навіть у далекій від Донбасу Австрії. Днями тамтешній уряд виділив мільйон євро для пом’якшення наслідків бойових дій на Сході України. В австрійському МЗС наголосили, що гуманітарна ситуація в постраждалих районах України «продовжує викликати занепокоєння». Зазначається, що австрійські неурядові організації допомагають цивільному населенню на Донбасі з вирішенням побутових питань, надають медичну допомогу, психосоціальну підтримку та юридичні консультації. На продовження такої діяльності уряд виділив половину з вищеназваної суми — 500 тис. євро.

Ще стільки ж надано МКЧХ для розмінування територій, оскільки Україна на сьогодні є третьою найпостраждалішою країною після Афганістану та Сирії за рівнем смертей цивільного населення від мін та боє-припасів, що не вибухнули.

Іншої думки дотримується командування російських окупаційних військ. У Міноборони України повідомили: «Від початку листопада зросла інтенсивність проведення ворогом інженерних робіт, зокрема з мінування місцевості вздовж лінії зіткнення включно з так званою сірою зоною».

До речі, вже є і перша жертва — 1 листопада військовослужбовець одного з підрозділів 1-го (Донецьк) АК ЗС РФ дістав важкі поранення внаслідок необережного поводження з протипіхотною міною під час її встановлення...

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Знову рекорд
Читати
Вимагають публічно «покаятися»
Читати
Починають викручувати руки
Читати
Стимулювати по-«зеленому»
Читати
Громадянство — зі знанням державної мови
Читати
Пообіцяли доплачувати
Читати
Убивцям оголошено підозри
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове