Архів
Вівторок,
5 листопада 2019 року

№ 86 (19733)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  Версія для друку          На головну
  • Спорт

Українкам личить «золото»

Микола МОТОРНИЙ.

Дзюдо. Дворазова чемпіонка світу з дзюдо 19-річна українка Дар’я Білодід виграла «золото» на турнірі Grand Slam в Абу-Дабі (ОАЕ). У фіналі турніру Grand Slam в Абу-Дабі наша спортсменка перемогла Марушу Штангар зі Словенії. В останній день змагань срібну медаль у ваговій категорії понад 100 кг виграв 25-річний українець Яків Хаммо. У півфіналі донеччанин подолав срібного призера чемпіонату світу азербайджанця Ушангі Кокаурі, а у фіналі поступився призеру чемпіонатів світу та Європи Рою Маєру з Голландії.

Легка атлетика. Українська стрибунка у висоту Ярослава Магучіх перемогла в номінації «Зірка, яка сходить» під час церемонії нагородження EA Golden Tracks. Церемонія відбулася в Таллінні (Естонія). У 2019 році Магучіх завоювала «золото» на чемпіонаті Європи. На цьогорічному чемпіонаті світу українка стала наймолодшою ​​медалісткою на дебютній для себе світовій першості серед дорослих. У трійку фіналістів серед чоловіків потрапив також українець Михайло Кохан. 2019-го він виграв чемпіонат Європи U20 з юніорським рекордом континенту з метання молота (84 м 73 см), а в жовтні посів п’яте місце вже на дорослому чемпіонаті світу.

Веслування. У китайському місті Шаосін завершилася світова першість із веслування на байдарках і каное у марафоні. Українські каноїсти із Енергодара Запорізької області Людмила Бабак і Денис Давидов вибороли три золоті нагороди. Так, Людмила, подолавши дистанцію 14,5 км за 1:19.30,84, стала чотириразовою чемпіонкою світу з марафону. Перед цим вона перемогла на короткій дистанції марафону, здолавши 3,6 км за 19.20,43. Денис Давидов став найкращим у змаганнях серед молоді (U-23), показавши на дистанції 22,1 км результат 1:55.16.

Важка атлетика. Спортсменка, яка є представницею Національної гвардії України, Ірина Деха виборола «золото» чемпіонату Європи з важкої атлетики у ваговій категорії до 76 кг. У кращій спробі ривка вона підняла 112 кг, у штовханні оформила «мале золото» з результатом 133 кг. У сумі двоборства — 245 кг — старший сержант Деха стала абсолютною переможницею категорії.

Шахи. На чемпіонаті світу з шахів серед юніорів віком до 20 років в індійському Нью-Делі український гросмейстер Євген Штембуляк посів перше місце. Українець набрав 9 з 11 очок (7 перемог, 4 нічиї). У чемпіонаті серед дівчат вдало виступила Марія Бердник, яка набрала 8 очок із 11 (четверте місце).

Футбол. Прем’єр-ліга України. Сезон-2019-2020. Тринадцятий тур. «Карпати» — «Шахтар» — 0:3, «Динамо» — ФК «Львів» — 4:0, «Ворскла» — «Десна» — 0:1, ПФК «Олександрія» — ФК «Маріуполь» — 3:1, «Дніпро-1» — «Зоря» — 1:4, «Колос» — «Олімпік» —1:2.

Турнірне становище: «Шахтар» — 37 очок, «Динамо» — 27, «Десна» — 26, «Зоря» — 25, ПФК «Олександрія» — 20, ФК «Маріуполь» — 16, «Олімпік», «Колос» — по 14, «Дніпро-1» — 11, «Карпати» — 10, «Ворскла», ФК «Львів» — по 8.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Рік без Каті
Читати
I гроші, і влада
Читати
«Сірий кардинал» відбілює «папєрєдніків»?
Читати
Дифтерія під контролем
Читати
Вимагають справедливого слідства
Читати
Вітчизняному «бренду» — дорогу
Читати
Від символу біди до землі свободи
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове