Архів
Вівторок,
5 листопада 2019 року

№ 86 (19733)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  Версія для друку          На головну
  • Добра новина

Філателістична візитівка країни

Софія ВЕЛЬБІВЕЦЬ.

Українська марка удостоїлась високої міжнародної нагороди — срібної медалі на престижному філателістичному конкурсі «Nexofil» у Мадриді.

МАРКОВИЙ аркуш, на якому зображені комахи, посів друге місце у найпрестижнішій філателістичній номінації «Найкраща марка світу». Його випущено в обіг «Укрпоштою» доволі невеликим, як для вітчизняної філателії, накладом — усього 30 тисяч примірників. Він умістив сім багатоколірних марок номіналом 7,5 гривні. На кожній можна побачити одну з комах: цикада звичайна, красуня діва, мінливець малий, богомол звичайний, бабка жовта, коник сірий і садовий джміль.

Цей випуск поштових марок, що побачив світ торік у липні на державному підприємстві «Поліграфічний комбінат «Україна» по виготовленню цінних паперів», став справжнім подарунком для філателістів, оскільки для виготовлення листа було застосовано особливу й унікальну технологію — тиснення голографічною плівкою, яка надає зображенню об’єм. І, зауважмо, це було зроблено вперше для українських марок. Завдяки їй творіння славетних художників-графіків братів-близнюків Сергія та Олександра Харуків грають яскравими барвами і оживають…

Поза сумнівом, унікальні філателістичні мініатюри «Українські комахи» удостоїлись гідної відзнаки, яку довелося виборювати, між іншим, серед майже двохсот країн-учасниць і яку визначали незалежні міжнародні експерти з Європи та Америки.

Ця новина від державного поштового оператора хоч трохи, а все ж підсолоджує гіркоту іншої: з 1 січня 2020 року тарифи «Укрпошти» на відправлення по Україні зростуть. А це значить, що подорожчають і марки.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Рік без Каті
Читати
I гроші, і влада
Читати
«Сірий кардинал» відбілює «папєрєдніків»?
Читати
Дифтерія під контролем
Читати
Вимагають справедливого слідства
Читати
Вітчизняному «бренду» — дорогу
Читати
Від символу біди до землі свободи
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове