Архів
Вівторок,
5 листопада 2019 року

№ 86 (19733)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  Версія для друку          На головну
  • Важливо

Ухвалити не значить побороти

Устина ГРЕЧАНЮК.

2 ЛИСТОПАДА набув чинності закон 1056-1, який встановлює ряд дієвих антирейдерських запобіжників.

Від цього дня акредитовані суб’єкти позбавлені повноважень у сфері державної реєстрації. Всім державним реєстраторам комунальних підприємств, які входили до складу таких суб’єктів, анульовано доступ до реєстрів. Адже, згідно зі статистикою, саме вони здіснювали 95% рейдерських захоплень у державних реєстрах протягом 2016-2019 років.

Також законом, зокрема, передбачається:

нотаріально засвідчені документи, на підставі яких проводиться державна реєстрація, відтепер мають бути виготовлені на спеціальних бланках нотаріальних документів;

доступ реєстраторів до державних реєстрів здійснюватиметься після багатоступеневої процедури перевірки;

при проведенні реєстраційних дій у системі, а саме перед винесенням рішення про державну реєстрацію, державні реєстратори не лише використовуватимуть електронний підпис, а й підтверджуватимуть операцію на мобільному телефоні, використовуючи спеціальну систему;

реєстратор зобов’язаний визначати обсяг цивільної дієздатності фізичних осіб і цивільної правоздатності та дієздатності юридичних осіб, а також перевіряти повноваження представника фізичної або юридичної особи щодо вчинення дій, направлених на набуття, зміну чи припинення речових прав, обтяжень таких прав.

Це вже аж ніяк не перша спроба законодавців побороти рейдерство. Але, на жаль, наголошують аграрії, доки через бездіяльність правоохоронців рейдери залишатимуться фактично безкарними, вони й надалі вчинятимуть неправомірні дії, не гребуючи будь-якими засобами. Свідченням цього стала, зокрема, й діяльність антирейдерських штабів, створених урядом у всіх регіонах. Більшість сільгоспвиробників, які зверталися до них із заявами на захоплення угідь, майна або врожаю, відзначали, що дієвої допомоги так і не отримали. А правоохоронці у більшості випадків залишалися просто сторонніми свідками рейдерських атак, а подекуди й відверто «кришували» нападників.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Рік без Каті
Читати
I гроші, і влада
Читати
«Сірий кардинал» відбілює «папєрєдніків»?
Читати
Дифтерія під контролем
Читати
Вимагають справедливого слідства
Читати
Вітчизняному «бренду» — дорогу
Читати
Від символу біди до землі свободи
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове