Архів
Вівторок,
5 листопада 2019 року

№ 86 (19733)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Неоднозначне розведення

Михайло ВЕДМІДЬ.

ПРОЦЕС розведення сил і засобів у районі Золотого розпочався у вівторок, 29 жовтня. Опівдні того дня військовослужбовці Збройних сил України і члени збройних формувань разом зі зброєю почали залишати свої позиції та виходити за межі ділянки розведення. Впродовж усього процесу розведення на місці були присутні спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Наприкінці минулого тижня відведення сил було завершено. За інформацією прес-служби штабу ООС, для забезпечення правопорядку та спокою мирних жителів бійці Нацгвардії України разом зі співробітниками Нацполіції несуть службу у посиленому режимі. «Кілька спільних піших нарядів гвардійців і поліцейських патрулюють вулицями Золотого-4», — йдеться в повідомленні. Також тут задіяні цілодобові мобільні блокпости.

Наступне розведення військ мало відбутися у районі Петрівського. Розпочати його планувалося у понеділок, 4 листопада. Проте у зв’язку з обстрілами позицій Об’єднаних сил, зафіксованими 30 жовтня, процес розведення було перенесено — доки на ділянці не мине семи днів без обстрілів, що має бути засвідчене СММ ОБСЄ. Втім, ватажки самопроголошених квазіутворень заявили про готовність до розведення саме 4 листопада. В штабі ООС такі заяви назвали «черговою провокацією та замилюванням очей світовій спільноті».

Тим часом російське командування продовжує посилювати окупаційні війська на передовій забороненим мінськими угодами озброєнням. Про це повідомили у Міноборони України з посиланням на Головне управління розвідки: «Під виглядом підготовки до масштабних спільних навчань противник на окремих напрямках здійснює перекидання до лінії зіткнення танків і 122-міліметрових самохідних артилерійських установок «Гвоздика». Виходить, на одних ділянках війська відводять, а на інших — посилюють?

У прес-службі штабу ООС повідомили про втрати незаконних збройних формувань так званих Л/ДНР та бойовиків Російської Федерації у жовтні поточного року. За даними української розвідки, протягом цього місяця противник утратив 96 осіб, 33 з яких були вбиті. При цьому у прес-службі зазначили, що ці дані достовірно підтверджені, а реальні втрати ворога можуть бути ще більші.

За даними штабу ООС, втрати Об’єднаних сил у жовтні — дев’ять загиблих і 26 поранених.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Рік без Каті
Читати
I гроші, і влада
Читати
«Сірий кардинал» відбілює «папєрєдніків»?
Читати
Дифтерія під контролем
Читати
Вимагають справедливого слідства
Читати
Вітчизняному «бренду» — дорогу
Читати
Від символу біди до землі свободи
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове