Архів
Вівторок,
29 жовтня 2019 року

№ 84 (19731)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Соняшник
  Версія для друку          На головну
  • У колективах «Колоса»

Кубковий характер ветеранів Полтавщини

Микола МОТОРНИЙ.

УПРОДОВЖ двох тижнів на Закарпатті тривало футбольне свято, яке організувало спорттовариство «Колос». На спортивних аренах містечка Берегове ветеранські команди з футзалу в кількох вікових категоріях — від 40 до понад 50 років — розігрували Кубок «Колоса».

Першими в розіграші Кубка ВФСТ «Колос» стартували футзалісти старшого покоління. У віковій категорії 50 років і старші змагалося дев’ять, у віковій категорії 55 років і старші головний приз розігрували 15 колективів. Усього понад 300 футболістів-ветеранів. Вдало пройшла турнірну дистанцію збірна Полтавщини, до складу якої входили представники п’яти об’єднаних територіальних громад і ФК «Сільмаш» із прикарпатської Коломиї. У фінальному двобої сильнішими виявилися представники Пол-тавської області — 5:1. Бронзові медалі виграла команда з Василькова (Київська область). У віковій категорії 55+ без втрат до фіналу дійшли кременчуцький «Гарант» (Полтавська область) і команда з Яворівського району, що на Львівщині. Тут також відзначилися футболісти Полтавщини. Основний час завершився внічию — 0:0, а післяматчеві пенальті точніше пробили пол-тавчани — 3:1. Третіми фінішували ветерани Немирова (Вінниччина).

Цікава і безкомпромісна боротьба точилася і на кубкових турнірах «Колоса» у вікових категоріях серед 40- та 45-річних ветеранів-футболістів. Так, головний приз у категорії 40+ здобув ФК «Пирятин» (Полтавська область), який у фіналі обіграв дергачівський «Колос» (Харківщина) з рахунком 3:2. Бронзовим призером стала команда «Сула» (село Засулля Лубенського району Полтавщини). Драматичним був фінальний поєдинок у віковій категорії 45+ між гребінківським «Локомотивом» (Полтавська область) і ФК «Борівка» (Вінницька область). Тільки за кілька хвилин до фінального свистка гребінківські футзалісти забили переможний м’яч — 3:2. У матчі за третє місце змагалися лохвицька «Сула» і ФК «Чорнобай» (Черкаська область). Гравці з Лохвиці вибороли переконливу перемогу — 5:1.

За словами начальника управління розвитку фізичної культури і спорту спорттовариства «Колос» Сергія Єщенка, футбол серед працівників агропромислового комплексу в пошані. Впродовж сезону відбуваються найрізноманітніші змагання і турніри серед усіх вікових верств сільського населення. Завжди в центрі уваги керівництва «Колоса» дитячі футбольні змагання, зокрема «Золотий колос України». Цього року в Скадовську упродовж липня тривали змагання не тільки серед хлопців 2005-2008 років народження, а й навіть серед дівчат 2004-2007 років народження. Фінали зібрали понад тисячу учасників із майже 100 команд із різних куточків нашої держави. Цьому передували районні та обласні змагання. Це сотні команд і тисячі учасників. Окрім того, сільські команди — активні учасниці різноманітних загальнодержавних змагань. А ковалівський «Колос» (Київська область) успішно дебютував у Прем’єр-лізі України. До того ж дитячі сільські команди постійно беруть участь у Всеукраїнських змаганнях «Шкіряний м’яч».

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Обіцянки
Читати
Страшна хвороба заявила про себе
Читати
У школі — гепатит «А»
Читати
НАТО: перезавантаження
Читати
Газу вдосталь
Читати
Віз поперед кобили
Читати
Готуємось до свят
Читати
Поки що «автосекондхенд»
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове