Архів
Вівторок,
29 жовтня 2019 року

№ 84 (19731)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Соняшник
  Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Капітуляції не буде?

Михайло ВЕДМІДЬ.

ПРОРОСІЙСЬКІ бойовики не припиняють обстрілювати позиції Об’єднаних сил як із легкого, так і важкого озброєння, застосування якого заборонене мінськими угодами. Внаслідок вогневої активності противника протягом минулого тижня загинув боєць Нацгвардії, ще семеро військовослужбовців ЗСУ дістали поранення.

Наприкінці тижня зону проведення ООС відвідав Володимир Зеленський. Ось як він поінформував про подію на своїй сторінці у «Фейсбук»: «Провів дві доби у Золотому. Їздив на передову. Зустрічався з учителями та лікарями, які попри складні умови продовжують робити свою справу. Говорили про побут на лінії розмежування, про соціальні потреби, а також про можливе розведення військ. Зрозумів одне — всі хочуть миру. Всі готові до розведення».

За словами Президента, про групу озброєних людей, які оселилися на околиці у приватному будинку, дізнався від місцевих жителів, які були не на жарт схвильовані. Йшлося про ветеранів-добровольців, які перебувають у Золотому-4 із легальною власною зброєю. Тому вирішив поспілкуватися з ними сам. «Деякі розмови виявилися емоційними. Проте готовий і далі говорити та шукати порозуміння. Але самими лише розмовами війни не закінчити», — переконаний Глава держави.

Зеленський наголосив, що йому було важливо почути думку українців, які чекають миру: «Це для мене головне. Ми маємо шукати шляхи та працювати для завершення війни. І не будь-якою ціною — наголошую на цьому. Капітуляції не буде в жодному разі. Це я кажу як Президент і Верховний головнокомандувач. Упевнений, у нас все вийде і Україна знову буде єдина».

Така впевненість Глави держави подає надію. Проте не для всіх, про що свідчать численні акції під гаслом «Ні капітуляції!». Мабуть, не варто забувати ще й про Крим, без якого у складі України про її єдність навряд чи можна буде говорити...

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Обіцянки
Читати
Страшна хвороба заявила про себе
Читати
У школі — гепатит «А»
Читати
НАТО: перезавантаження
Читати
Газу вдосталь
Читати
Віз поперед кобили
Читати
Готуємось до свят
Читати
Поки що «автосекондхенд»
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове