Архів
Вівторок,
8 жовтня 2019 року

№ 79 (19726)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  • За рубежем
Виклик самій королеві

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ. Через Brexit Борис Джонсон опинився на межі відставки.

Докладніше...
Уряд меншості святкує перемогу

ПОРТУГАЛІЯ. На парламентських виборах упевнено перемагають соціалісти.

Докладніше...
Стратегічний проєкт

ПОЛЬЩА підписала договір на будівництво судохідного каналу в обхід Росії.

Докладніше...
Нідерланди, а не Голландія

НІДЕРЛАНДИ. Уряд припинив використання назви країни Голландія.

Докладніше...
Підтримки вже не буде

США відмовилися від проведення у Сирії спільної з Туреччиною операції.

Докладніше...
Спрацювали на упередження

ІНДІЯ. У Нью-Делі почалась спецоперація через загрозу атаки кашмірських бойовиків.

Докладніше...
Усім аеропортам аеропорт

КИТАЙ. У Пекіні відкрився другий міжнародний аеропорт «Дасін».

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • У Верховній Раді

Ветеранам — пошана, населенню — перевірка

Марина ТІШКОВА.

«Зелений принтер» починає віддалено нагадувати законодавчу гілку влади хоча б за зовнішніми ознаками — ведуться якісь дискусії з опозицією, навіть певні поправки узгоджують.

ХОЧА, звісно, коли хочеться що-небудь «протягнути», то це успішно робиться. Як, наприклад, те, що стосується війни між ОПУ та чинним мером столиці В. Кличком, котра вже перейшла в законотворчу площину. На розгляд надійшло чотири проєкти законів про столицю, у яких по-різному пропонувалося врегулювати питання — просто повернути райради, закріпити законодавчо чинний порядок (мер є головою КМДА) і при цьому повернути райради, провести дочасні вибори… Одначе у першому читанні ухвалили законопроєкт «зеленого» колективу на чолі з екс-директором телеканалу «1+1» О. Ткаченком, якого, за чутками, «сватають» на чільника столиці. Пропоноване рішення геніальне у своїй простоті — узаконити «розпаралелювання» мера та голови КМДА, тобто фактично зробити двовладдя (із перекосом у бік адміністрації, на яку мають важелі впливу безпосередньо з Банкової).

Більша частина законотворчого доробку кінця минулого пленарного тижня — зміни до чинних законів. Підкоригували деякі положення у військовій сфері. Зокрема, військовослужбовців, котрі самовільно залишили частини, дезертирували чи добровільно здалися в полон, визнаватимуть такими, що не входять до чисельності Збройних сил. Їм призупинятимуть усі виплати (втім, якщо суд винесе виправдувальний вирок, гроші повернуть).

Пленарної п’ятниці завершилося питання розпущеного Центрвиборчкому. Було оперативно затверджено 17 нових членів. Серед них 12 представників від фракції «Слуги народу», двоє — від «ОПЗЖ» і по одному від «Батьківщини», «Європейської солідарності» та «Голосу». Головою ЦВК став О. Діденко, обраний за «зеленою» квотою.

Минула п’ятниця запам’яталася також оприлюдненням програми діяльності уряду його главою О. Гончаруком. Коротко вона має такий вигляд: ініціативи «злочинної влади» у сфері освіти та «доктора Смерті» у галузі охорони здоров’я будуть продовжені, оскільки вони визнані «хорошими прикладами» і «правильними принципами». І все — конкретика закінчилася. Решту позицій можна назвати скоріше філософствуваннями, як, скажімо, про подолання одвічної ще з середньовіччя бідності. «На те, щоби просто зараз забезпечити всіх наших громадян достойним рівнем доходу, потрібно було би витратити приблизно 140-150 мільярдів гривень. Ці гроші неможливо одразу знайти в бюджеті, — нарікав О. Гончарук, — але ми маємо працювати, щоб протягом наступних п’яти років економічне зростання надало нам необхідний для цього ресурс». Пообіцяв не скасовувати субсидійної програми, щоправда, підкреслив: усіх субсидіантів треба перевірити, аби знати, чи не брешуть, часом, державі.

Ветеранам прем’єр пообіцяв «повагу і пошану». І водночас керівниця профільного парламентського комітету Г. Третьякова заявила, що тим військовим, хто укладав контракт зі Збройними силами, пільг «не положено»: «Людина свідомо йшла на отримання високого грошового забезпечення, продавала свою найману силу для того, щоб захищати країну, — це був її вибір, і тільки так».

Отака програма, скомпонована в «турборежимі», була затверджена «слугами» та кількома позафракційними. Втім, результат не вражаючий — лише 236 «за». Все частіше згадуються 2014-2015 роки…

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Стане ще складніше?
Читати
Нам продадуть «джавеліни»
Читати
На «голівуд» час є...
Читати
Очікують конкуренцію
Читати
Державну — знати!
Читати
Насильству стоп
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове