Архів
П’ятниця,
27 вересня 2019 року

№ 76 (19723)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Рядки з листів

Без листонош і без зв’язку

ПЕРЕДПЛАТИВ газету батькові, який майже 60 років свого життя віддав самовідданій праці в галузі сільського господарства спочатку в Радянському Союзі, а потім в Україні. І тепер на 90-му році життя позбавлений можливості регулярно отримувати улюблену газету. Причина — не вистачає листонош. За віщо тоді директор «Укрпошти» отримує щомісяця майже 800 тис. грн зарплатні? Невже невміння налагодити регулярне доставляння є показником високого професіоналізму цього посадовця?

Мушу ходити до поштового відділення та забирати газети сам, хоча це і неправильно, бо вартість доставляння входить у вартість передплати. А віднедавна зіткнувсь із черговим нововведенням керівництва «Укрпошти»: об’єднанням відділів приймання та видачі кореспонденції. Раніше було окреме вікно прийому бандеролей, посилок, листів і окремо — віконце видачі. Тепер потрібно тривалий час вистояти в черзі, щоб отримати газету, яку мають доставити до поштової скриньки в під’їзді будинку. Доки люди потерпатимуть від знущань горе-реформаторів?

Олександр МАРЧЕНКО.

м. Київ.

 

До оптимізації нашого сільського поштового відділення працювала листоноша на півставки і ми вчасно одержували кореспонденцію, платіжки за комунпослуги. Тепер нам возять пошту до крамниці двічі на тиждень. Один раз приїдуть о 12-й, інший — о 17-й годині. Ось і висиджують пенсіонери, чекаючи, щоб одержати й оплатити комунпослуги. То влітку ще хоч тепло, а взимку мало хто стільки витримає на морозі й вітрі.

А ще тут, неподалік сільської крамниці, прикріпили поштовий ящик, куди гамузом вкидають газети, так, що не добереш, де чия. Бо підписаний тільки верхній номер. Середній як висунеться, то буде нічий. Буває, що привозять газети і квитанції з прізвищами людей з іншого села, то й лежать там по місяцю-другому. Ось як «Укрпошта» насміхається над селянами.

Правду кажучи, хоч і пенсії в нас невеликі, але ми готові доплачувати листоноші з власної кишені, щоб вона лиш повернулася на роботу.

Яків ГРИЦЕНКО.

с. Саєве

Недригайлівського району

Сумської області.

 

Дорога «Сільськовістяночко», звертаюся до тебе від імені жителів сіл Зелене, Нововолодимирівка і Тельман, що в Голопристанському районі Херсонщини. Раніше в нас була пошта на три села, тепер вона не працює, бо листоноша відмовилася розносити газети і пенсію за таку мізерну зарплату. А як же нам, жителям, бути? Тепер навіть ніде купити конверт, щоб написати рідним чи в редакцію. Люди дуже обурені, що керівництво «Укрпошти» не цінує листонош, не забуваючи при цьому про власну кишеню. Звертаємо увагу нового міністра інфраструктури Владислава Криклія на цю ситуацію й просимо повернути в села відділення зв’язку і листонош.

Валентина РАДЧЕНКО.

Херсонська область.

 

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове