Архів
П’ятниця,
27 вересня 2019 року

№ 76 (19723)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Освітянська нива

Велика шкільна родина

Валерій МАРЦЕНЮК.

Хмельницька область.

В ОДНОМУ з мальовничих куточків села Грузевиця видніється ошатний будинок. Це загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, колектив якої уже понад 17 років поспіль очолює відмінник освіти України Надія Володимирівна Ткачук.

Грузевицька школа — своєрідна республіка, де вчителі та учні спільно творять майбутнє. Це велика родина, яка має свій ритм існування. Діти (понад 160 учнів) здобувають тут високі знання. А допомагають їм у цьому педагоги, зокрема, вчитель історії й суспільствознавства Микола Миколайович Ткачук. Про нього й піде мова. Бути вчителем непросто. Педагог має відчувати пульс життя і прагнути, щоб він був чіткий, ритмічний. Учитель повинен знайти єдину стежку, яка веде до дитячого серця і запалити в ньому вогник. Ці якості Микола Миколайович набув у повсякденній роботі в класі й поза ним. У перші роки на педагогічній роботі довелося бути вчителем, заступником директора, зрештою і директором Грузевицької школи, очолювати відділ освіти Хмельницької райдержадміністрації. Нині знову працює вчителем історії і суспільствознавства. Разом із колегою Лідією Степанівною Шведою створили в навчальному закладі кабінет історії, де учні мають можливість займатися не тільки під час занять, а й позаурочно. Завдяки всьому педагогічному колективу випускники школи щороку поповнюють лави студентства, здобувають гідні професії і з великою вдячністю згадують щирих серцем наставників, свою альма-матер, що відкрила дорогу у самостійне життя.

А ще учні стають призерами районних, обласних олімпіад, творчих конкурсів. Тарас Совінський, Діана Мазур, Ангеліна Гринюк, Катерина Бабій, Анна Кузьмак, Анастасія Горова — гордість школи і села загалом.

Хороший учитель не лише любить свій предмет, а й прищеплює цю любов своїм вихованцям. Саме таким педагогом є Микола Миколайович. Готуючись до занять, він завжди продумує, як краще пов’язати новий матеріал із тим, який учні вже знають, як зробити, щоб кожне заняття стало кроком до вирішення тих чи інших проблем.

Головним багатством школи є її учні, адже це наше майбутнє, — каже Микола Миколайович. — Тож нехай воно буде щасливе для сьогоднішніх і майбутніх учнів Грузевицької школи. Для цього наш славний педагогічний колектив (на фото) робитиме все можливе й надалі створюватиме максимально комфортні умови для навчання, пробуджуватиме свідому мотивацію до самовдосконалення, саморозвитку, самореалізації кожної особистості.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове