Архів
Вівторок,
24 вересня 2019 року

№ 75 (19722)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Соняшник
  • За рубежем
У пошуках компромісу

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ і ЄС домовилися продовжити переговори щодо Brexit.

Докладніше...
Протистояння посилюється

САУДІВСЬКА АРАВІЯ. Хусити пригрозили Ер-Ріяду новими атаками по стратегічних для економіки країни об’єктах.

Докладніше...
Політична криза

ІЗРАЇЛЬ. Президент Реувен Рівлін закликав до формування широкої коаліції.

Докладніше...
Повторення «арабської весни»?

ЄГИПЕТ сколихнули масштабні протести.

Докладніше...
І нашим, і вашим…

БІЛОРУСЬ спрощує візовий режим із Євросоюзом.

Докладніше...
Спроба номер два

АЛЖИР. На 12 грудня призначено дату президентських виборів.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Трагедія

Чорні вихідні

Марія Крамар.

МИНУЛОЇ суботи неподалік Одеси сталося зіткнення автобуса «Великодолинське — Одеса» з автоцистерною. Із 12 осіб, що перебували у маршрутці, загинули дев’ятеро, решта у важкому стані потрапили до лікарні.

Удар був настільки сильний, що мікроавтобус викинуло з траси, а співробітникам ДСНС довелося розрізати залишки понівеченої машини, для того щоб витягти постраждалих і загиблих. Подію кваліфікували за частиною 3-ю статті 286-ї Кримінального кодексу України (порушення Правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть кількох осіб).

За повідомленням відділу комунікацій Головного управління Нацполіції України в Одеській області, аварія сталася з провини водія вантажного автомобіля, що встановлено у ході першочергових слідчих дій. Після надання необхідної медичної допомоги водій був затриманий.

Але, на жаль, ця масштабна трагедія не стала уроком для водіїв, котрі нехтують не лише власним, а й життям інших людей. Наступного дня близько 22:30 на трасі Київ — Чоп, поблизу с. Великий Молодьків Новоград-Волинського району, 55-річний водій автомобіля «DAF» із напівпричепом-цистерною не впорався з керуванням та зіткнувся з автобусом сполученням «Житомир — Яремча», який стояв на узбіччі: водій саме міняв колесо. На момент ДТП частина пасажирів вийшла із транспортного засобу. «У результаті зіткнення на місці пригоди загинули дев’ятеро пасажирів автобуса, одинадцять із травмами різного ступеня тяжкості було госпіталізовано до Новоград-Волинської лікарні», — інформує Нацполіція. Медичну допомогу було надано і водієві вантажівки. Наразі він затриманий. Розпочато кримінальне провадження.

Але у понеділок смертельні жнива на дорогах продовжилися. Коли верстався номер, стало відомо, що у Баришівському районі Київщини вантажівка, рухаючись на великій швидкості у напрямку Харкова, зіткнулась із припаркованим на узбіччі пасажирським автобусом. Від удару той наїхав на трьох чоловіків, які стояли попереду нього. Всі вони загинули. Причини трагічного інциденту встановлюються, відкрито кримінальне провадження…

Кожен, кому доводиться подорожувати автошляхами нашої країни, підтвердить: на них панує беззаконня. Дійшло до того, що багато хто з водіїв, хто свого часу радів розформуванню ДАІ, що вважалася розплідником корупції, тепер мріє, аби на дорогах знову з’явилися їхні пости. Бо їздити останнім часом стало страшно. Складається враження, що частина водіїв, несучись на шаленій швидкості, нехтуючи всіма правилами, обганяючи майже «лоб у лоб», підрізаючи інших, піднімає таким чином власну самооцінку. Мовляв, дивіться, який я крутий. Хоча всі вони є ницими та небезпечними істотами. Лихо в тому, що зупинити їх нікому. Поліція повністю самоусунулась від гарантування безпеки громадян на дорогах. Понад 20 смертей у ДТП за три дні! Скільки ще потрібно трагедій, щоб «ефективний» міністр Арсен Аваков нарешті зглянувся на тих, хто хоче їздити дорогами своєї країни і не боятися, що може стати черговою жертвою вбивць за кермом?

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Виконувати першочергово
Читати
I продати нікому
Читати
Лише на ринкових умовах
Читати
Готові до зими
Читати
Стимулюють здобувати професію
Читати
Приватна гідроелектростанція
Читати
У фонду — новий голова
Читати
Просять більше можливостей
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове