Архів
Вівторок,
24 вересня 2019 року

№ 75 (19722)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Соняшник
  • За рубежем
У пошуках компромісу

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ і ЄС домовилися продовжити переговори щодо Brexit.

Докладніше...
Протистояння посилюється

САУДІВСЬКА АРАВІЯ. Хусити пригрозили Ер-Ріяду новими атаками по стратегічних для економіки країни об’єктах.

Докладніше...
Політична криза

ІЗРАЇЛЬ. Президент Реувен Рівлін закликав до формування широкої коаліції.

Докладніше...
Повторення «арабської весни»?

ЄГИПЕТ сколихнули масштабні протести.

Докладніше...
І нашим, і вашим…

БІЛОРУСЬ спрощує візовий режим із Євросоюзом.

Докладніше...
Спроба номер два

АЛЖИР. На 12 грудня призначено дату президентських виборів.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Тим часом

Блокада на Львівщині

Олена БЕГМА.

У ЛЬВІВСЬКІЙ області поблизу села Сілець Сокальського району на залізничній колії станції «Соснівка» шахтарі, ветерани бойових дій на Донбасі і просто небайдужі місцеві мешканці взяли в облогу 150 вагонів із російським вугіллям. Ще 1 вересня вони помітили тут вагони із написом «Российские железные дороги». Активісти облаштували біля них наметове містечко і розпочали цілодобове чергування.

За даними протестувальників, вугілля прибуло сюди з Кемеровської області й мало надійти на збагачувальну фабрику в місті Червоноград. Люди чатували день і ніч і не давали розвантажувати вугілля… До речі, учасників блокади підтримала голова Волинської обл­ради Ірина Вахович. «Реалізація російського вугілля становить загрозу для діяльності всіх шахт Львівсько-Волинського вугільного басейну, сказала вона. — У перспективі без роботи може залишитися близько 10 000 громадян, які працюють у вугільній галузі регіону».

Минулої суботи, 21 вересня, на станції «Соснівка» з’явились близько двох десятків чоловіків спортивної статури, які почали переконувати, що вони, мовляв, шахтарі, робітники збагачувальної фабрики і що це їм «потрібна зарплата». «Спроби розігнати блокаду відбувались увесь час від початку блокування — протягом трьох тижнів, — заявили у штабі протестувальників. — Кілька днів тому стало відомо, що адміністрації місцевих шахт провокували самих шахтарів «розігнати» блокаду, шантажуючи невиплатою зарплати».

Після того як блокувальники не пристали на провокацію, спецпідрозділи поліції, застосувавши силу, почали відтискати учасників протестів у Соснівці від місця блокування. 28 активістів були затримані. Повідомляється про вісьмох постраждалих у сутичці поліцейських. Чільник Львівської поліції Василь Віконський закликав місцеву владу залагодити конфлікт. «Звертаюся до місцевої влади і керівництва вугільного підприємства з проханням негайно вирішити спірні питання, — наголосив він. — Поліція розблокувала шлях. Тепер ви маєте знайти розв’язання проблеми».

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Виконувати першочергово
Читати
I продати нікому
Читати
Лише на ринкових умовах
Читати
Готові до зими
Читати
Стимулюють здобувати професію
Читати
Приватна гідроелектростанція
Читати
У фонду — новий голова
Читати
Просять більше можливостей
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове