Архів
Вівторок,
24 вересня 2019 року

№ 75 (19722)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Соняшник
  • За рубежем
У пошуках компромісу

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ і ЄС домовилися продовжити переговори щодо Brexit.

Докладніше...
Протистояння посилюється

САУДІВСЬКА АРАВІЯ. Хусити пригрозили Ер-Ріяду новими атаками по стратегічних для економіки країни об’єктах.

Докладніше...
Політична криза

ІЗРАЇЛЬ. Президент Реувен Рівлін закликав до формування широкої коаліції.

Докладніше...
Повторення «арабської весни»?

ЄГИПЕТ сколихнули масштабні протести.

Докладніше...
І нашим, і вашим…

БІЛОРУСЬ спрощує візовий режим із Євросоюзом.

Докладніше...
Спроба номер два

АЛЖИР. На 12 грудня призначено дату президентських виборів.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Шанс для бойовиків

Михайло ВЕДМІДЬ.

РЕЖИМ припинення вогню постійно порушується з боку незаконних збройних формувань. Противник регулярно обстрілює позиції підрозділів Об’єднаних сил зі стрілецької зброї, гранатометів різних систем та заборонених мінськими угодами мінометів калібру 82 мм. Унаслідок ворожих обстрілів протягом минулого тижня загинув військовослужбовець ЗСУ, ще дев’ятеро були поранені.

Не обминають кулі та міни і цивільне населення. Про це повідомила голова Моніторингової місії ООН із прав людини в Україні Матильда Богнер. За оприлюдненими нею даними, протягом трьох місяців (від 16 травня по 15 серпня поточного року) було вбито вісім мирних жителів, а 60 поранено. «56 із цих жертв були спричинені артилерійськими обстрілами та вогнем зі стрілецької зброї. Серед цих 56 постраждалих дев’ятеро дітей. Усього за період конфлікту, станом на 15 серпня, загинуло 3339 цивільних осіб», — поінформувала Богнер. Водночас вона зазначила, що від початку запровадження 21 липня режиму припинення вогню жертв серед населення майже не було.

Тим часом триває робота з підготовки списків українських політв’язнів, які утримуються в Росії, для проведення другого великого обміну. Про це заявив помічник Президента з міжнародних справ Андрій Єрмак. За його словами, на сьогодні в Росії і Криму утримують 113 українських громадян. Окремі списки готуються і по ОРДЛО, але конкретних цифр Єрмак не назвав, обмежившись фразою, що йдеться про «сотні людей». На конкретні цифри сторони вийдуть приблизно через місяць, після чого розпочнеться процес узгодження термінів визволення цієї групи.

Є шанс визволитися з обіймів «руского міра» навіть у діючих бойовиків, які не вчинили тяжких злочинів. Його їм ще у серпні 2015-го надала Служба безпеки України в межах програми «На тебе чекають удома». Вона передбачає, що учасники незаконних збройних формувань можуть перейти на бік законної влади з найменшими втратами. За даними департамента контррозвідки СБУ, за чотири роки українській владі добровільно здалися 383 учасники збройних формувань «ДНР» і «ЛНР», у тому числі 128 осіб торік та 16 від початку 2019-го. В СБУ додали, що для участі у програмі «На тебе чекають удома» достатньо повідомити про свої наміри в будь-який зручний спосіб, зокрема й через родичів.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Виконувати першочергово
Читати
I продати нікому
Читати
Лише на ринкових умовах
Читати
Готові до зими
Читати
Стимулюють здобувати професію
Читати
Приватна гідроелектростанція
Читати
У фонду — новий голова
Читати
Просять більше можливостей
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове