Архів
Вівторок,
24 вересня 2019 року

№ 75 (19722)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Соняшник

Соняшник № 758

Наш куточок для синів і дочок

Куточок підготувала Олена КОЩЕНКО. Малював Олексій КОХАН.


Версія для друку          До списку статтей
  • Хрестослів

Клен

По горизонталі: 3. Служба, що пересилає і доставляє листи, газети, грошові перекази і посилки. 6. Старовинне побутове знаряддя — дерев’яна вигнута палиця з зарубками на кінцях, якою носять на плечах відра з водою. 7. Орган зору. 9. Обідня страва, зварена на м’ясному бульйоні з додаванням круп і овочів. 10. Глибока яма у дні річки або ставка. 11. Свійська рогата тварина. 13. Амазонка, Дніпро, Дунай… 16. Грім із дощем. 18. Художній прийом у мистецтві, заснований на дошкульному висміюванні вад, негативних явищ дійсності. 19. Синтетичне волокно, що одержується з продуктів переробки нафти. 20. Шафа з вертелами для смаження і випікання в полі інфрачервоного випромінювання. 21. Обряд славлення Різдвяних свят піснями. 22. Грузьке місце з надмірно зволоженим ґрунтом. 23. Багато­слівна фраза, виголошена в піднесеному тоні. 25. Сучасний, модний стиль у мистецтві. 27. Країна на півдні Африки. 29. Осіння квітка. 30. Дуже поширена в природі амінокислота. (Підказка: друга літера — «л», п’ята — «і»).

По вертикалі: 1. Ставкова костиста риба із темно-золотою лускою. 2. Невеликий схожий на ластівку птах. 4. Ця тварина влітку пасеться в череді на вигоні. 5. Робітник, який складає, регулює і ремонтує машини або механізми. 8. Дерево з кетягами оранжево-червоних ягід. 11. Зернина городньої рослини, що визріває у стручку. 12. Мужність, відвага. 14. Людина з обмеженими фізичними можливостями. І5. Мінерал класу силікатів, з якого подеколи виготовляють прикраси. 16. Великий північний водоплавний птах із цінним хутром. 17. Зошит із чистими аркушами для малювання. 24. Оборонна воєнна споруда для прикриття артилерійської зброї та її обслуги. 26. Ріка, що протікає в Орловській області Росії. 27. Танцювальний елемент у балеті. 28. Бог Сонця у стародавніх єгиптян.

Версія для друку          До списку статтей

Загадка

Що то за голова виросла на городі, що лиш зуби й борода?

 

Перевір свою увагу

Знайди між малюнками 22 розбіжності.

 

  • Криптограма

Добери ключі

Перед вами зашифрований повчальний вислів Софокла, давньогрецького мудреця, який жив близько 496-406 років до нашої ери. Спробуйте його прочитати. Цифри треба замінити буквами, щоб утворилися слова. Певній цифрі відповідає певна буква. Слова-підказки — нижче.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове