Архів
П’ятниця,
20 вересня 2019 року

№ 74 (19721)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта
  • За рубежем
Найскандальніше розлучення

ЄВРОПАРЛАМЕНТ підтримав Brexit на умовах ЄС.

Докладніше...
Важливий політичний момент

БІЛОРУСЬ і США відновлюють диппредставництва на рівні послів.

Докладніше...
Оце так дірка у бюджеті

У США зафіксували найбільший за останні сім років дефіцит бюджету.

Докладніше...
«Балканський потік» в обхід України

БОЛГАРІЯ підписала контракт на будівництво трубопроводу «Балканський потік».

Докладніше...
Позачергові вибори

В ІЗРАЇЛІ відбулись другі за рік дострокові парламентські вибори.

Докладніше...
Правовий прецедент

ГРУЗІЯ. Президентка Саломе Зурабішвілі оголосила мораторій на помилування.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Спорт

Жан Беленюк — чемпіон світу

Микола МОТОРНИЙ.

Боротьба. 28-річний киянин Жан Беленюк завоював золоту медаль у ваговій категорії до 87 кг і став дворазовим чемпіоном світу з греко-римської боротьби. На чемпіонаті світу зі спортивної боротьби у Нур-Султані (Казахстан) український борець у фіналі завдав поразки Віктору Льоренцу з Угорщини (2:1).

Це четверта медаль Беленюка на чемпіонатах світу. На рахунку українського борця греко-римського стилю також «срібло» Олімпіади-2016, три «золота» (2014, 2016, 2019) і «бронза» (2012) на чемпіонатах Європи, «золото» (2019) та «срібло» (2015) Європейських ігор.

Другу нагороду світової першості нашій команді здобула Аліна Бережна. 28-річна українка виграла срібну медаль у ваговій категорії до 72 кг і отримала олімпійську ліцензію на Ігри-2020 у Токіо (Японія). В поєдинку за «золото» поступилася олімпійській чемпіонці росіянці Наталії Воробйовій (2:4). У здобутку Бережної вже дві нагороди на чемпіонатах світу після «золота» у Будапешті-2013.

Кульова стрільба. Львівський спортсмен Павло Коростильов став чемпіоном Європи зі стрільби з малокаліберної зброї, що відбувся у Болоньї (Італія). Він виграв золоту нагороду ЧЄ-2019 зі стрільби з малокаліберної зброї у вправі МП-10. Крім того, на його рахунку «срібло» в команді разом з Володимиром Пастернаком і Максимом Городинцем.

Це вже третя медаль 22-річного львів’янина у Болоньї після золотого командного успіху в МП-6 разом з Віктором Банкіним і Олегом Омельчуком, а також «срібла» з Оксаною Ковальчук у стрільбі з дистанції 50 м у змаганнях змішаних команд. Третє місце у цій дисципліні посіли Олена Костевич з Олегом Омельчуком.

За підсумками перших чотирьох днів змагань у Болоньї на рахунку збірної України вже дев’ять нагород: по дві золоті та срібні і п’ять бронзових.

Спортивна гімнастика. Українські гімнасти вибороли дев’ять нагород на етапі Кубка світового виклику FIG в угорському місті Сомбатхей: 2 золоті, 4 срібні та 3 бронзові. У перший день змагань Ігор Радівілов здобув «золото» у вправах на кільцях, Олег Верняєв — «срібло» на коні та у вільних вправах, де компанію на п’єдесталі йому склав Петро Пахнюк, ставши третім. Ангеліна Радівілова показала третій результат з опорного стрибка. Наступного ігрового дня Олег Верняєв підтвердив чемпіонський клас на брусах, де разом з ним на п’єдестал (друга сходинка) зійшов Петро Пахнюк. Останній також показав другий результат на перекладині. «Бронза» у вільних вправах дісталася Ангеліні Радівіловій.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Не бійтесь інопланетян
Читати
Ринку хочеться не всім
Читати
Звільнили голову УIНП
Читати
Виявляється, жити стало краще
Читати
Фіксуватимуть прилади
Читати
Папір — учорашній день
Читати
Старт нічогенький
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове