Архів
П’ятниця,
20 вересня 2019 року

№ 74 (19721)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта
  • За рубежем
Найскандальніше розлучення

ЄВРОПАРЛАМЕНТ підтримав Brexit на умовах ЄС.

Докладніше...
Важливий політичний момент

БІЛОРУСЬ і США відновлюють диппредставництва на рівні послів.

Докладніше...
Оце так дірка у бюджеті

У США зафіксували найбільший за останні сім років дефіцит бюджету.

Докладніше...
«Балканський потік» в обхід України

БОЛГАРІЯ підписала контракт на будівництво трубопроводу «Балканський потік».

Докладніше...
Позачергові вибори

В ІЗРАЇЛІ відбулись другі за рік дострокові парламентські вибори.

Докладніше...
Правовий прецедент

ГРУЗІЯ. Президентка Саломе Зурабішвілі оголосила мораторій на помилування.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

«Елітні» диверсанти

Михайло ВЕДМІДЬ.

У ВІВТОРОК, 17 вересня, на Донбасі загинув боєць батальйону «Айдар». Про це повідомили на сторінці батальйону в соцмережі: «Ми зазнали непоправної втрати. При виконанні службових обов’язків у зоні проведення Операції об’єднаних сил від численних осколкових поранень загинув солдат Владислав Рой». Загиблий, ідеться в дописі, родом із Запорізької області. 30 серпня відзначив своє 25-річчя. В «Айдарі» служив із квітня 2019-го стрільцем — помічником гранатометника. Побратими називають його хоробрим воїном та вірним другом. Удома на Владислава чекали мама і молодша сестра…

За інформацією Головного управління розвідки Міноборони України, командування ЗС РФ вживає заходів для прискорення так званої паспортизації населення на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях. Для цього змінюють порядок проходження військової служби у складі 1-го (м. Донецьк) та 2-го (м. Луганськ) «армійських корпусів». Так, із 1 жовтня у цих підрозділах російсько-окупаційних військ служитимуть тільки військовослужбовці з російськими паспортами і особи, які розпочали оформляти російське громадянство.

У відомстві вважають, що збільшенням кількості російських громадян за рахунок місцевих жителів Росія планує не допустити втрати свого впливу в регіоні у разі змушення її погодитись на окремі поступки з реалізації Мінських угод і зберігає потенціал для подальшої агресії проти України.

Крім того, командування ЗС РФ відправляє на окупований Донбас випускників військових вишів на офіцерські посади, а для підготовки диверсійно-розвідувальних груп і снайперських пар продовжують прибувати військовослужбовці з елітних підрозділів спецпризначення збройних сил РФ. За інформацією розвідників, новоприбулі вкрай негативно ставляться до місцевого населення, особливо до так званих нових громадян Росії, які працюють в системі тилового забезпечення окупантів. У зв’язку з цим зросла кількість застосування зброї при виникненні конфліктних ситуацій. Зокрема, 15 вересня під час суперечки з представниками «місцевих правоохоронних органів» було важко поранено російського окупанта.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Не бійтесь інопланетян
Читати
Ринку хочеться не всім
Читати
Звільнили голову УIНП
Читати
Виявляється, жити стало краще
Читати
Фіксуватимуть прилади
Читати
Папір — учорашній день
Читати
Старт нічогенький
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове