Архів
П’ятниця,
20 вересня 2019 року

№ 74 (19721)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Позиція

Захистимо поштові відділення

Валерій МАРЦЕНЮК.

Хмельницька область.

«УКРПОШТА» не раз розхвалювала свій пілотний проект за назвою «Сільські відділення», яким насправді самі українці незадоволені й активно виступають проти такого соціального горе-експерименту. Адже внаслідок реформування вони залишаться без повноцінних поштових послуг. І гіркий досвід областей, де цей проект уже запущено, змушує бити на сполох, ставати на захист стаціонарних поштових відділень і своїх листонош, які є справжніми порадниками і помічниками у багатьох добрих справах. Поштарочки своєчасно приносять пенсії, допомагають заповнити і оплатити квитанції за комунпослуги, тож не потрібно їхати за десятки кілометрів до райцентру. За бажання людей, надто похилого віку, самотніх, доправляють також промислові й продовольчі товари. А пересувні відділення приїхали, згрузили кореспонденцію гамузом і поїхали.

Праця листонош, а сільських особливо, нелегка. Вони виконують важливу місію: за будь-якої погоди доставляють важливу вісточку, своєчасно приносять газети, журнали, пенсію, долаючи пішки багатокілометрові відстані. У селі Масівці Хмельницького району люди задоволені роботою завідувачки відділення зв’язку Ніни Миколаївни Шостак, яка трудиться тут понад 30 років, поштарки Галини Олексіївни Атаманчук. Місцева влада всіма силами опікується проблемами поштарів, дбає про поліпшення умов їхньої роботи, щоб лишень вони залишилися працювати за ту невиправдано мізерну зарплату (тисяча гривень на місяць). Люди дуже просять керівництво «Укрпошти» не скорочувати листонош і не закривати їхнє відділення. Інакше залишаться зовсім відрізаними від світу.

Маю надію, що чиновники дослухаються до численних звернень і знайдуть вихід для покращання надання повноцінних поштових послуг селянам.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове