Архів
Вівторок,
17 вересня 2019 року

№ 73 (19720)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  • За рубежем
Прем’єр пішов ва-банк

ВЕЛИКА БРИТАНІЯ вийде 31 жовтня зі складу ЄС.

Докладніше...
Проблемний вузол відносин

ЧЕХІЯ. Президент Мілош Земан виступив проти незалежності Косова.

Докладніше...
Атака на нафтозавод

САУДІВСЬКА АРАВІЯ. На нафтопереробному заводі Saudi Aramco сталась масштабна пожежа.

Докладніше...
Права людини понад усе

ПОЛЬЩА. У Варшаві відкрилась щорічна нарада ОБСЄ з питань фундаментальних свобод людини.

Докладніше...
Просять британське громадянство

КИТАЙ. У Гонконгу вже 100 днів не вщухають протести.

Докладніше...
Нова конфедеративна держава?

РОСІЯ і БІЛОРУСЬ планують до 2022 року створити конфедеративну державу.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

Одні будують, другі мінують

Михайло ВЕДМІДЬ.

ПОПРИ всі домовленості про припинення вогню бойовики обстрілюють позиції Об’єднаних сил зі стрілецької зброї, гранатометів та мінометів. Упродовж минулого тижня кількість вогневих нападів коливалася від 13 до 23 щодоби. Внаслідок ворожих обстрілів за цей період загинули троє українських військовослужбовців, іще 16 дістали поранення і бойові травми різного ступеня важкості. Причому половина з них — аж восьмеро наших захисників — були поранені у п’ятницю, 13 вересня. Тоді противник 22 рази гатив по позиціях і опорних пунктах ЗСУ. І це тоді, як на найвищому рівні обговорюється можливість просування до миру, зокрема й на запланованому саміті «нормандської четвірки». Втім, на вихідних інтенсивність ворожих обстрілів дещо знизилася, відповідно і втрат серед бійців Об’єднаних сил не було.

Тим часом на Луганщині, в районі Станиці Луганської, триває відновлення мосту через річку Сіверський Донець: будівельники асфальтують дорогу від мосту у напрямку КПВВ, піротехніки розміновують прилеглу територію. Зокрема, працівники Держслужби з надзвичайних ситуацій обстежили частину прилеглої лісопосадки у напрямку мосту і виявили 32 небезпечні предмети. Загалом розміновано майже 7 га, повідомили в інтернет-предстаництві Президента. Нагадаємо: згідно з графіком, до 11 жовтня планується встановити тимчасову (обхідну) переправу, а до 27 листопада — відкрити основний міст.

А от із «того боку» ситуація дзеркально протилежна, про що повідомили в Міноборони України: «За інформацією Головного управління розвідки МОУ, командування російських окупаційних військ під виглядом посилення безпеки військових об’єктів збільшує площі мінно-вибухових загороджень, у тому числі у визначених районах розведення військ. Зокрема, інженерно-саперні підрозділи 1-го (м. Донецьк) та 2-го (м. Луганськ) армійських корпусів ЗС РФ здійснюють додаткове мінування узбіч польових доріг, автошляхів і шляхопроводів зі встановленням протипіхотних та протитанкових мін». У Міноборони додали, що окупанти також мінують земельні ділянки сільськогосподарського призначення, а це, за словами речника МОУ, посилює загрозу життю цивільного населення на тимчасово окупованій території ОРДЛО.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Проект Держбюджету вже в роботі
Читати
«Відкриті списки» не відповідають Конституції
Читати
Влада змінюється, а МВФ стабільний
Читати
Фотограф, нянька, тамада...
Читати
I ми серед лідерів
Читати
Контролювати громадою
Читати
Отруїлися діти
Читати
Спроба очорнити українців
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове