Архів
Вівторок,
3 вересня 2019 року

№ 69 (19716)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Вересень
  • За рубежем
Спірне питання про кордон

ЄВРОСОЮЗ відмовився робити Лондону ще більші поступки щодо Brexit.

Докладніше...
Відлуння Другої світової

ПОЛЬЩА відзначила річницю початку Другої світової війни масштабними пам’ятними заходами.

Докладніше...
Напруга наростає

ІЗРАЇЛЬ випустив сотню мінометних снарядів по півдню Лівану.

Докладніше...
Фінансова криза загострюється

АРГЕНТИНА запровадила контроль за купівлею доларів.

Докладніше...
Знаменна реформа

САУДІВСЬКА АРАВІЯ. Знято обмеження на поїздки для жінок, старше 21 року, за кордон без супроводу чоловіків.

Докладніше...
Приголомшливий «Доріан»

США. Тропічний атлантичний шторм «Доріан» дістався Багамських островів.

Докладніше...
Версія для друку          На головну
  • На зв’язку — Запоріжжя

Збирають пізні зернові

Ганна КЛІКОВКА.

НА ПОЛЯХ області триває збирання пізніх зернових. Хлібороби обмолотили близько 130 гектарів гречки, що майже 87% плану, 3,5 тисячі гектарів проса, що становить 47% збиральної площі. Середня врожайність гречки становить 11,2 центнера, проса — 12,2 центнера з одного гектара. Крім зернових, почали збирати соняшник, з цією культурою впоралися на площі 370 га, намолотивши понад 559 тонн насіння за врожайності 15,1 центнера з гектара. Торік врожайність була дещо меншою — 11,3 центнера з гектара. Аграрії взялися й за підготовку ґрунту до сівби озимини під урожай 2020 року. Наразі підготовлено понад 417,9 тисячі гектарів, або 61 відсоток прогнозу. Під майбутній урожай сільськогосподарські підприємства області планують посіяти озимі колосові на площі 636,89 тисячі гектарів та 45 тисяч гектарів озимого ріпаку.

Пріоритет громади — молодь

ШИРОКІВСЬКА об’єднана територіальна громада, що в Запорізькому районі, у рамках глобальної програми «Громада, дружня до дітей та молоді», підписала Меморандум про взаємодію з Представництвом Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ). Загалом бажання долучитися до глобальної ініціативи ЮНІСЕФ виявили понад 170 міст та об’єднаних територіальних громад з усієї України, тож Широківська стала переможцем серйозного конкурсного відбору. Участь у програмі відкриє змогу громаді зміцнити надбання у сфері захисту дітей. Проаналізувавши поточну ситуацію, активісти визначать пріоритети розвитку з урахуванням думки юного покоління. Окрім того, це ще й можливість активно розвивати громаду як простір, де поважають права дітей та молоді, а завдяки ЮНІСЕФ є реальна перспектива залучення додаткових інвестицій на дитинство.

Частіше б їх перевіряли

ШЛЯХОМ моніторингу пасажирських перевезень на приміських та міжміських автобусних марш-рутах у Якимівському районі відстежувалась якість перевезень пасажирів автомобільним транспортом у цьому напрямку. Перевірили понад 30 автобусів. У підсумку фахівці обласного управління Укртрансбезпеки склали 12 актів та один протокол про адміністративне правопорушення. А співробітники обласного управління патрульної поліції області підписали дві постанови про накладення адміністративного стягнення через адміністративне правопорушення у царині безпеки дорожнього руху. Крім цього, з’ясувалося, що на маршрут виходили автобуси нелегальних перевізників, зокрема ті, які курсували з міст регіону до курорту Кирилівка. Під час рейду також встановили ряд порушень транспортного законодавства, які стосувалися, зокрема, відсутності дозвільних документів на перевезення пасажирів у цих напрямках.

Повідає легенди степу

У ВЕРЕСНІ на горі Оба-Таш, що у селі Салтичія Чернігівського району, відбудеться відкритий фестиваль «Легенди степу». Цей захід проводиться у мальовничій місцині з метою збереження, відродження та популяризації багатовікової культурної спадщини і культурного надбання народів приазовських степів, ознайомлення широких верств населення з унікальністю скіфської доби та популяризації найдавнішого періоду історії України.

Планується участь реконструкторів різних історичних епох степової України — від прадавніх часів до сучасності, етногуртів, фольклорних музичних, хореографічних, театральних колективів; ковалів, ткачів, гончарів, вишивальниць, майстрів по дереву, майстрів старовинних музичних інструментів та іграшок, представників інших традиційних ремесел.

Спортивна марка села

В ЯКИМІВСЬКОМУ районі відбулись обласні фінальні змагання серед команд старостинських округів, сільських, селищних рад за звання «Краще спортивне село області 2019 року». Змагання традиційні, а цьогоріч їх приурочили до 69-ї річниці з дня заснування Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос» та 28-ї річниці незалежності України. За звання переможця цьогоріч боролися сім команд, а це близько 150 учасників старостинських округів, сільських та селищних рад.

Спортсмени вправлялись у восьми видах спорту, серед яких волейбол, міні-футбол, гирьовий спорт, настільний теніс, перетягування каната, а також брали участь у шахових та шашкових поєдинках. У загальнокомандному заліку переможцем стала команда Михайлівської сільської ради Вільнянського району, діставши звання найкращого спортивного села року. Друге місце посіла команда Таврійського старостинського округу Якимівської ОТГ, на третьому — спортс­мени Новоданилівської сільської ради.

«Хорея козацька» на запорізькій сцені

БУРХЛИВИМИ оплесками дякували запоріжці виконавцям гурту «Хорея козацька», що репрезентував у Концертній залі міста «Пісні Української революції». Це спільний проект Українського інституту національної пам’яті, народного артиста України Тараса Компаніченка та київського гурту «Хорея Козацька», присвячений 100-річчю Української революції 1917-1921 років. Народний артист України Тарас Компаніченко розповів глядачам, що гурт виконує музику Руси-України різних епох: середньовіччя, ренесансу, бароко, класицизму, романтизму та окремі твори ХХ століття, демонструючи різні пам’ятки української культури. Колектив знаний як в Україні, так і за кордоном. Виступ гурту справив на глядачів козацького краю незабутнє враження.

Дітей няньчив безхатько

КРИЧУЩИЙ випадок збурив Запоріжжя. Небайдужа містянка помітила поблизу пляжу, у своєрідному «таборі» для безпритульних, двох малюків, якими опікувався безхатько, і негайно повідомила про це патрульну поліцію. Терміново прибувши на місце, інспектори виявили двох хлопчиків, яким на вигляд було два і три рочки. Малеча гуляла без одягу, довкола — безлад та антисанітарія. За малими наглядав безхатько, який повідомив поліцейським, що кілька днів тому зовсім незнайомі йому чоловік та жінка залишили своїх малюків і щезли в невідомому напрямку. Чоловік, чим міг, годував їх і доглядав.

Патрульні викликали «швидку» та госпіталізували малих до дитячої лікарні. На диво, маленькі «мауглі» були цілком здоровими, а от щодо морального здоров’я батьків, яких розшукують правоохоронці, є великі сумніви.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Школярики «здорожчали»
Читати
Така різна плата за земельну оренду
Читати
Справа Майдану
Читати
Про зарплати і вакансії
Читати
Вже запаслися
Читати
Готують перепис
Читати
Набіл підвищиться в ціні
Читати
Старі «колеса» доступніші
Читати
Захисниці — в строю
Читати





— Головне, аби пам’ятав, що це ми його обрали.

Мал. А. Василенка.

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове