Архів
П’ятниця,
16 серпня 2019 року

№ 65 (19712)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Рядки з листів

Панове можновладці, поверніться обличчям до села

У НАШІЙ області провели поштову горе-реформу й розігнали листонош. Тоді як керівництво «Укрпошти» звітувало про успішність роботи пересувних відділень, ми потерпали від її наслідків і дуже просили повернути поштарочок і стаціонарні відділення зв’язку. Бо для нас пошта не просто підприємство з надання певних послуг, а останній форпост зв’язку із зовнішнім світом.

Село наше велике, дорога до центру не близька, тож не кожен може дійти до мобільного відділення, яке приїздило двічі на тиждень всього-на-всього на дві години, щоб роздати пенсію. А газети треба було забирати у приміщенні пошти. Ось і виходило, що комусь знайомий принесе, а в когось хтозна-куди зникне. Багато людей через це відмовилось від передплати улюблених видань.

Через певний час нам таки дали двох листонош. Ситуація з доставлянням покращилась, але ненадовго. Бо як тільки хтось із них іде на лікарняний чи у відпустку, знову газет катма.

Валентина ШЕСТАКОВА.

с. Галиця

Ніжинського району

Чернігівської області.

 

Раніше на колгоспні поля вносили по 40-50 т органіки. Сучасні ж господарі цього не роблять. Тваринницьких ферм обмаль. Усе вирощується на хімії. У результаті знищуються ґрунти, фауна, людське здоров’я. Дохазяйнувалися вже до того, що на полях один ріпак, соя, соняшник. Буряків чи гречки не бачив. Якщо не буде державного контролю за використанням землі, то через десяток-другий років зникнуть українські чорноземи. Панове можновладці, поверніться обличчям до села, не дайте йому померти.

Віталій ШМАЛІЙ.

с. Бабайківка

Царичанського району

Дніпропетровської області.

 

Закон, який зніме мораторій на продаж землі, відкриє шлюз тим, хто вже награбував сотні гектарів незаконно. Через підставних осіб уже розкуплено третину наших сільгоспугідь. А антикорупційні органи займаються політиканством, тільки не своїми прямими обов’язками. Нести за це відповідальність мають усі, хто давав дозвіл, купував і перепродував. Тож перед тим як приймати рішення щодо земельного питання, Президент повинен доручити провести ґрунтовне розслідування. Детективи мають проаналізувати купівлю-продаж землі у великих масштабах і оприлюднити цю інформацію. Громадськість хоче бачити детальне тлумачення про переваги і недоліки ринку землі.

Іван КУЛАК.

м. Київ.

 

Версія для друку          До списку статтей

Озовіться, однокласники

60 РОКІВ минуло відтоді, як ми закінчили Жорнищенську середню школу. Вітер розніс однокласників по всьому світу, а так хочеться дізнатися про долю кожного. Буду рада, якщо відгукнуться шкільні друзі. Моя адреса: Афанасія Бортнюк (у дівоцтві Горобець), с. Медівка, Оратівський р-н, Вінницька обл., 22631.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове