Архів
П’ятниця,
16 серпня 2019 року

№ 65 (19712)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Сільські обрії

Невтомні трударі полів

Ярослав ЯЦЕВСЬКИЙ.

Київська область.

АГРАРІЯМ Таращанського району, що на Київщині, довелось добряче похвилюватись, адже зливи майже щодень вносили свої корективи у робочий графік хліборобів. А для працівників сільськогосподарського виробничого колективу «Мир» перешкодою стала ще й застаріла техніка. Але, як зазначив головний агроном господарства Віктор Куценко, люди роблять усе можливе та подекуди навіть і більше, щоб зібрати вирощене збіжжя вчасно і без втрат. Що­правда, про очікуваний результат спеціаліст висловивсь уже не так оптимістично: «Горох зібрано, та його врожайність менша за очікувану. Надзвичайно аномальна спека спричинила скоростигле дозрівання ранніх зернових культур, унаслідок чого зерно щупле, не виповнене, як кажуть у народі, пшениця згоріла. Це й вплинуло на урожайність у цілому. Та попри всі негаразди у відчай впадати не варто. Будемо з хлібом!».

До золотого короваю Таращанського краю своїх сил доклали невтомні трударі полів: водій із 35-річним стажем, житель с. Чернина Степан Бондаренко, тракторист Сергій Трутенко та всі без винятку, хто причетний до збирання нашого національного багатства, хто своєю щоденною працею покращує добробут всієї держави.

Обжинки справили й у фермерському господарстві «Тетяна». Добре вродили ріпак та ярий ячмінь. «Господарство в нас невелике, але працюємо сумлінно. Дотримання правил сівозміни, своєчасне внесення добрив, підживлення і догляд за посівами — це ті необхідні складники, які забезпечили нам гідний результат, — каже керівник ФГ Василь Могилко. — Попри те що основна частина жнивної кампанії вже позаду, на полях господарства напруженість не спадає. Нині трудівники проводять підготовку ґрунту до сівби озимих культур».

Вирощений урожай того дня без затримок вивозили на тік водії. Загалом під час жнив господарство нагадує мурашник: у кожного своє завдання, своя робота, яку треба виконати вчасно й якісно, щоб не затримати інших, не підвести всю команду. Від ранку до пізнього вечора поле гуде, курить гарячим пилом із-під коліс і жаток, перегукується дужими чоловічими голосами. І так триватиме доти, доки родитиме українська нива, доки плекатиметься запашний коровай!

Версія для друку          До списку статтей

Озовіться, однокласники

60 РОКІВ минуло відтоді, як ми закінчили Жорнищенську середню школу. Вітер розніс однокласників по всьому світу, а так хочеться дізнатися про долю кожного. Буду рада, якщо відгукнуться шкільні друзі. Моя адреса: Афанасія Бортнюк (у дівоцтві Горобець), с. Медівка, Оратівський р-н, Вінницька обл., 22631.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове