Архів
П’ятниця,
16 серпня 2019 року

№ 65 (19712)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Добра справа

Якби всі були такими

Яна КАРТАШОВА.

Роменський район

Сумської області.

Фото автора.

Щодня приїздив електричкою і власноруч відчищав зупинку: житель Роменського району через півстоліття повернувся в місця юності й узявся за віник, ганчірки та сміттєві мішки, щоб створити затишок для подорожніх.

ПРО МІСЦЕ на кордоні з Полтавською областю в селі Андріяшівка знає багато водіїв: чудова локація для відпочинку з альтанкою, капличкою та вбиральнею. Загалом усе, що потрібно змореним подорожнім. Але через те, що велика кількість людей зупиняється тут перепочити, місце перетворилося буквально на смітник. Поки сюди за покликом долі не приїхав Володимир Кривозуб.

Чоловік розповів: востаннє був тут півстоліття тому, коли в 19 років працював поблизу Андріяшівки бригадиром. Потім виїхав, але життя занесло його в місця юності знову. Каже, серце защеміло, коли побачив, який безлад на зупинці.

Незважаючи на стан здоров’я, дві пережиті операції та другу групу інвалідності, чоловік вирішив, хоч би чого це йому не вартувало, прибрати місце відпочинку і створити мандрівникам людські умови перепочинку.

Отож від самої весни пан Володимир щодня приїздив електричкою із сусідньої Перекопівки та власноруч замітав, чистив і мив зупинку. Навів лад і в громадській вбиральні.

Найбільше ж чоловікові боліло за криницю, яка ще три десятиліття тому напувала людей чистою освяченою водою, а тепер забилася й засмітилася. Тож він звернувся до небайдужих, і спільними зусиллями, зібравши кошти, волонтери відродили джерело й освятили його знову. «Головне — це люди», — вважає Володимир Кривозуб. Для них і старався. Обов’язок свій, каже, виконав.

Водії вдячні панові Володимиру за турботу, адже він і добрим словом зустріне, і гарячим чаєм напоїть.

Хочеться вірити, що велика справа не залишиться марною, подорожні ставитимуться до праці Володимира Кривозуба з повагою і вдячністю та підтримуватимуть лад на зупинці.

Версія для друку          До списку статтей

Озовіться, однокласники

60 РОКІВ минуло відтоді, як ми закінчили Жорнищенську середню школу. Вітер розніс однокласників по всьому світу, а так хочеться дізнатися про долю кожного. Буду рада, якщо відгукнуться шкільні друзі. Моя адреса: Афанасія Бортнюк (у дівоцтві Горобець), с. Медівка, Оратівський р-н, Вінницька обл., 22631.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове