Архів
П’ятниця,
16 серпня 2019 року

№ 65 (19712)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господарВесела світлицяНаша пошта

Добрий господар

Добірку підготувала Тетяна РОЗДОБУДЬКО.

Версія для друку          До списку статтей

Ще один «антимурашиний» рецепт

ЦЬОГО спекотного літа в саду й на городах особливо багато розмножилося садових мурах. Потрапляючи на тіло людини чи тварини, вони кусають, викликаючи свербіж. Для рослин вони також не дають користі, радше, навпаки, сприяють розмноженню попелиці. Тож боротися слід усіма засобами.

Є перевірений часом спосіб використання жовтка з борною кислотою. Зварений жовток яйця розминають і додають 0,2 г борної кислоти. Це дещиця на кінчику ножа. Скатують горошини і розкладають по мурашниках під старі кришки чи дощечки.

Суть полягає в тому, щоб діючий елемент, яким є борна кислота, потрапив до матки. Якщо її покласти більше, то загинуть робочі комахи, які не донесуть смаколик до матки. За малої ж дози комахи за кілька доставок нагодують таки матку. Загине матка — зникне мурашник.

Версія для друку          До списку статтей

БАГАТО хто з господарів намагається зібрати власне насіння. Мотивують тим, що це надійно, мовляв, знаєш, які рослини виростуть і якого врожаю чекати. Проте заготовляти своє насіння доцільно тільки в тому разі, коли це не гібрид. Чому, пояснимо, а також нагадаємо правила збору насіння із сортів (а не гібридів) різних культур.

Ось-ось розпочнуться картопляні жнива. Як належить вчинити із викопаними бульбами, аби вони якомога довше лежали без втрат через хвороби? Лише скрупульозне дотримання умов трьох періодів зберігання забезпечить лежкість картоплі. Поговоримо про них, а також про облаштування ями для бульб, якщо не маєте погреба.

Абрикос треба обрізати влітку, стверджують останнім часом учені садівники. І конкретизують терміни відносно плодоношення. Варто дослухатись.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове