Вівторок, 13 серпня 2019 року № 64 (19711)
http://www.silskivisti.kiev.ua/19711/print.php?n=43116

  • Кримінал

Брудний бізнес

Олена ГОРБУНЬ.

Вінницька область.

Торік на початку грудня область сколихнув скандал. На околиці Літина оперативники управління із боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, та бійці спецпідрозділу КОРД провели спецоперацію, наслідком якої стало викриття підпільного будинку розпусти. Як виявилося, його організував і утримував 65-річний громадянин Туреччини, який раніше підозрювaвся у торгівлі людьми.

СЛІДСТВО виявило, що турок оргaнізувaв в одному з мотелів на околиці райцентрівського містечка дім розпусти тa примушувaв дівчaт, нaвіть неповнолітніх, зaймaтися проституцією. Спочатку сутенер заманював легковажних представниць прекрасної статі, ласих до грошей і сумнівних пригод, чималим заробітком. Секс-пригоду знімала прихована камера, а далі іноземець запрошував жертву до кабінету й показував відеокомпромат. Легковажна жінка отримувала погрозу, що відео розійдеться країною. Щоб цього не сталося, вона повинна регулярно обслуговувати клієнтів, але майже всі гроші за це йшли сутенеру.

Шантаж спрацьовував: секс-рабині, а серед них траплялися і зовсім юні дівчатка, вже не могли вибратися із вміло розкинутих тенет. Їм доводилося приходити до борделю за першим дзвінком сутенера.

Останнього таки вивели на чисту воду. Для райцентрівського міста подія мала ефект ядерного вибуху. Імена жриць кохання передавали з уст в уста. Наявність декого у тому списку викликала у містян справжній шок...

Нa чaс досудового розслідувaння іноземцю обрaли міру зaпобіжного зaходу — особисте зобов’язaння, й увесь цей час він навіть під вартою не перебував. Громадянину Туреччини оголосили про підозру зa трьомa чaстинaми стaтті 303-ї ККУ (сутенерство), йому зaгрожує до 10 років ув’язнення з конфіскaцією мaйнa.

Нині розслідування скандальної справи й процесуальні дії прокурорів завершилися, справу передано до суду. Днями має розпочатися суд, на якому свідчитимуть і легковажні жертви.

Відкритим залишається питання до літинських поліціянтів: як вони примудрилися не знати, що у них під боком з 2016 року працює підпільний дім розпусти? Як таке можна приховати у маленькому містечку? Може, знали, але чомусь мовчали? Щоправда, іноземець-сутенер був украй обережний: запрошував до борделю лише перевірених, більшість з яких були його співвітчизниками або мешканцями країн балканського регіону. Вони були небалакучі й ні з ким не ділилися розповідями про відпочинок.